Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kézzel-lábbal kommunikálnak egymással az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói, miután a koreai, vietnámi, ukrán és kirgiz vendégmunkások nem beszélnek magyarul – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint van, hogy koreaiul küldik ki a munkaleveleket a magyar dolgozóknak, vagy az utasítások is koreaiul hangzanak el.

Mindezt úgy, hogy közben rendkívül veszélyes anyagokkal teli környezetben dolgoznak, ahol minden hiba tragédiához vezethet.

Az Árnyékkormány szerint az akkumulátorgyárak nemcsak a környezetében lakók egészségét, hanem a munkások életét is fenyegetik.

Éppen itt, Iváncsán, három halálos baleset is történt az akkumulátorgyárban, és a munkakörülmények miatt szinte kódolva van az újabb tragédia.

Az újabb halálesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár-építést Magyarországon, és felül kell vizsgálni a már megépülteket.

Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkásokat és a környező települések lakóit is, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli.

Ezért kell minél hamarabb elküldeni Orbán Viktort, ezért fogunk előrehozott választásokat követelni, ha kisebbségbe kerül a június 9-i európai parlamenti választások után.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: