Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A soproni rendőrkapitány feljelentése nyomán a bíróság első fokon „gyülekezési törvénnyel való visszaélés” miatt hozott ítéletet Mészáros Dávid, a DK politikusa ellen.

Az ok pedig megdöbbentő: Mészáros Dávid ugyanis a kegyelmi botrány kirobbanása után, a kormányülés soproni helyszínének közelében kérdéseket próbált feltenni az Orbán-kormány tagjainak.

Azért ítélte a bíróság közmunkára, mert többek között arról kérdezte Orbán Viktor embereit, hogy legközelebb melyik pefodil bűnözőt akarják szabadon engedni, vagy milyen gyermekbántalmazási ügyeket tussoltak még el a bicskei pefodilügyön kívül.

A Demokratikus Koalíció politikusa természetesen fellebbez a szólás- és gyülekezési szabadságot alapvetően csorbító döntés ellen.

“Nem nyugszom bele, hogy Magyarországon a pefodilsegítőknek elnöki kegyelem jár, a bíróságok pedig azokat ítélik el, akik felemelik szavukat az orbáni pefodilhálózat ellen” 

– fogalmazott Mészáros Dávid, hozzátéve:

jól látszik, mennyire fél az Orbán-kormány a magyarok haragjától, a DK azonban nem fogja hagyni, hogy az ország megfeledkezzen a kegyelmi botrányról.

“Ezt az Orbán-kormány fejére fogjuk olvasni, újra és újra, addig a napig, amíg el nem tűnnek az ország éléről”

– zárta sajtótájékoztatóját a DK politikusa.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: