Hogyan tudok az értesítésekről leiratkozni

Kedves olvasó!

A BalraMagyar egy független portál. Független pártoktól és független a kormánytól is. Ettől függetlenül lapunk egy erős ellenzéki elkötelezettségű és azt sem rejtjük véka alá, melyik párttal, pártokkal szimpatizánsuk.

Viszont a függetlenségnek ára van!

Portálunk csak úgy tud fennmaradni, ha sokan olvasnak minket. Ezt a lapot valóban az olvasói tartják fent. Nem kérünk azonban pénzt olvasóinktól, mint más, nagyobb üzleti vállalkozások, mert tudjuk, nem csak nekünk nehéz az Orbán rendszer terhei alatt.

Viszont tény egy olvasó többet jelent nekünk a puszta számnál. A létezést jelenti.

Ön most le kíván iratkozni az oldalunkról. Nem kívánjuk meggyőzni arról, hogy ne tegye, viszont az Ön elveszítésével újabb veszteség éri veszít a szabad független sajtót.

Amennyiben mégis le kíván iratkozni értesítéseinkről, az alábbi módon teheti meg:

Google Chrome alatt

  1. Nyissunk új tabot, és gépeljük be ezt a sort: chrome://settings/content, ezzel hívhatjuk elő a Tartalombeállításokat.
  2. Itt bökjünk rá értelemszerűen az Értesítések opcióra.
  3. Az előbukkanó panelen két fő opciót láthatunk, az első a Kérdezzen rá küldés előtt (ajánlott). Ez az alapbeállítás, ami azért felel, hogy a böngésző mindig rákérdezzen egy weboldon, hogy kérhet-e egyáltalán engedélyt az értesítések megjelenítéséhez. Ha ezt kikapcsoljuk, akkor nem kapunk több faggatózást.
  4. Letiltás menüben azokat az oldalakat láthatjuk, amiket kézzel tiltottunk le. Ezeket lehet Engedélyezni, Szerkeszteni és Eltávolítani. Alatta találjuk az Engedélyezés listát, ahol ugyanennek ellenkezőjét érhetjük el, azaz engedélyezett kivételeket adhatunk kézzel a listához. Innen purgálhatjuk azokat az oldalakat is, amiknek egyszer felhatalmazást adtunk.

Mozzilla Firefox alatt

  1. Keressük meg a böngésző Beállítások menüjét, majd az Adatvédelem és biztonság menü alatt az Engedélyek/Értesítések sort.
  2. Itt a Beállításokat lenyitva láthatjuk mely oldalak kértek tőlünk engedélyt, ezeket könnyedén letilthatjuk, és többé nem üzenhetnek nekünk.
  3. Az Új értesítés engedélyezési kérések blokkolása opcióval pedig megakadályozzuk, hogy a listán nem szereplő weboldalak kérdezősködjenek arról, szeretnénk-e kapni a későbbiekben üzenetet.
  4. Haladó felhasználóknak! Gépeljük be a címsorba az about:config sort, majd fogadjuk el a felugró figyelmeztetést. Ezután az ablak keresőjében keressünk rá a dom.webnotifications.enabledkifejezésre, majd két kattintással kapcsoljuk át az értéket false-ra az alapértelmezett true-ról.