20210604 - "A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútja Egerben, amelyet az Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai zavartak meg Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait egy hordozható hangfallal lejátszva. Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot." szöveg: HEOL.hu -- fotók: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára szerint annyira ciki fideszesnek lenni, hogy még Orbán is szégyenli azt. Mindezt a következtetést abból vonta le a DK-MSZP-Párbeszéd listavezetője, hogy Orbán titokban járja az országot, már annyira ciki fideszesnek lenni.

Szociáldemokrata politikával lehet leváltani ezt a kormányt, majd szociáldemokrata politikával lehet újraépíteni az országot, és erre nincs más vállalkozó ma Magyarországon, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége”

– mondta Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője szerdán Tatabányán.

Úgy vélte, 14 év fideszes kormányzás alatt Európa egyik legszegényebb országa lettünk.

Hozzátette, a magyar történelem során soha ennyi pénz nem érkezett az országba, mint az uniós tagság alatt, közben romlott az egészségügy, az oktatás, a forint. “Egyetlen dolog működött profin: a lopás” – fogalmazott.

Kiemelte, június 9-én véleményt mondhatunk az Orbán-kormányról és az európai parlamenti képviselőkről. Elmondhatjuk, hogy erős, európai Magyarországot akarunk-e, vagy visszahúzódó, bezárkózó országot – tette hozzá.

Már ciki fideszesnek lenni, ennek a legjobb példája maga Orbán Viktor, aki titokban járja az országot – hangoztatta Dobrev Klára.

“Ha már ő is szégyelli magát, akkor tényleg van ok szégyenkezni. Az elmúlt évtizedek legnagyobb életszínvonal romlását és megélhetési válságát hozták össze, nem az adóbevallásból csináltak söralátétet, hanem a munka törvénykönyvéből”

– mondta Dobrev Klára.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a szavazáson azt az erőt érdemes támogatni, amely az elmúlt években azért küzdött, hogy az országban újra szabad levegő, demokrácia és jogállam, egy emberközpontú szociális állam lehessen.

“Önmagában a piacgazdaság nem képes társadalmi tömegek széles rétegét megemelni és magas életszínvonalon tartani. Ehhez baloldali szociáldemokrata kormányzás kell”

– jelentette ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: