Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szolnoki VOKE Művelődési Házban tartott, hőség dacára teltházas MSZP fórumon Kunhalmi Ágnes kiemelte, hogy a kormány gazdaságpolitikájának hibás volta okozza az “orbáni inflációt”, nem pedig az emberek.

Előadásában megfogalmazta, hogy az MSZP a kormány tervezett megszorító intézkedései helyett alternatív megoldásokat kínál az ország talpra állítására.

Az MSZP társelnöke Vajda Zoltánnal, a költségvetési bizottság elnökével és Györfi Mihállyal, Szolnok alpolgármesterével beszélt az MSZP programjáról, hogy hogyan kezelné a baloldal a rekord magas inflációt és a magyarországi társadalmi-gazdasági válságot.

A szocialista társelnök szerint a kormány rossz gázszerződése Oroszországgal és a forint tudatos gyengítése okozta az energiaárak robbanását és az infláció növekedését. A kormány inflációt gerjesztő intézkedései között említette a világ legmagasabb áfáját és a bevezetett kiskereskedelmi különadót.

„Ezek azok az okok, amik miatt ilyen drágaság van a boltokban. Az orbáni infláció a kormány első megszorító csomagja”

– fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Felháborítónak tartotta, hogy a kormány a jövőben az egészségügy, a szociális lakástámogatások és az oktatás területén tervez spórolni. Az MSZP javaslata szerint az emberek helyett a tőkét kellene jobban adóztatni, többek között a társasági adót emelve.

Persze, hogy az MSZP ez ellen felemeli a hangját, hiszen megint az embereken fognak spórolni. Nem elég, hogy a kormány rossz gazdaságpolitikája miatt ilyen magas az infláció, most még újabb megszorító csomagot készítenek elő” – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint az MSZP-nek van programja, vannak javaslatai, hogyan lehetne az országot talpra állítani anélkül, hogy a megszorítások az embereken és a családokon csattannának.

„Gondoljanak bele, ha már a kormány által propagált családtámogatási rendszeren spórolnak, mekkora lehet a baj?” 

– tette fel a kérdést a hallgatóságnak

Mint mondta, ennek köszönhetően Magyarország nem veszítené el versenyképességét, sőt, 1300-1500 milliárd forint áramolhatna a költségvetésbe, elkerülve ezzel a szükségességét az újabb megszorító csomagoknak.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány számos területen, például az akkugyárak támogatásában vagy a propagandában feleslegesen költ el nagy összegeket, amelyeket máshol hatékonyabban lehetne felhasználni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: