Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bécsben a kancellár hivatala előtt zajló tüntetéseken vett részt számos civil szervezet, beleértve az “Omas gegen Rechts” (Nagymamák a Jobboldal ellen) csoportot is, miközben Karl Nehammer kancellár Orbán Viktor és Aleksandar Vucic fogadására készült.

Orbán Viktor miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár és Aleksandar Vucic szerb elnök találkozóját hangos tiltakozások között kezdték a Standard beszámolója szerint. Nehammer a Ballhausplatzon (itt található az osztrák kancellár hivatala) fogadta Orbánt és Vucicot, a tüntetők pedig “Szégyelljétek magatokat” felkiáltásokkal és fütyüléssel jelezték nemtetszésüket.

A kancellár vörös szőnyeget terített a két vendég számára, ugyanakkor a bejáratnál rácsot is felállított őrökkel a biztonság érdekében. Az SOS Balkanroute és az Omas gegen Rechts (Nagymamák a Jobboldal ellen) civil szervezetek aktivistái kiabálták Orbánnak és Vucicnak, hogy “senki sem illegális”.

A tüntetők gúnyos megjegyzésekkel illették a “meg nem választott” kancellárt (Nehammer elődje lemondása után került a kancellári székbe), például: „Nehammer, du Gangster, bald bist du weg vom Fenster”, ami valami olyasmi, mint „Nehammer, te gengszter, hamarosan eltűnsz a képből”, de németül jobban hangzik.

A Standard szerint Nehammer az esemény előtt kifejtette, hogy a célja a két partnerországgal közösen az illegális migráció elleni harc fokozása, különösen a külső határvédelmet érintően.

Az osztrák rendőrök a Róka-művelet keretében december vége óta Magyarországon is bevetésre kerültek az embercsempészet és az illegális migráció elleni harcban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...