Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alig egy éve búcsúztatták el Vágó István a Demokratikus Koalíció politikusát és az ország kvízmesterét. A népszerű televíziós családja most elárulta, hogy nem szerettek volna nyilvános sírhelyet a magyar televíziózás legendájának.

Blikk információi szerint a több évtizedig a házaspár otthonául szolgáló ház kertje lett a műsorvezető végső nyughelye, éppen ezért a család sosem válik meg az ingatlantól – írja a Szeretlek Magyarország.

„István nagyon szerette ezt a házat, minden egyes zegzugához kapcsolódtak emlékei, szinte az egész életüket ott élték le Judittal. Amikor elment, a család úgy döntött, semmiképpen sem lesz olyan nyughelye, ahova bárki csak úgy odamehet, ezért döntötték el, hogy a saját kertjükben búcsúznak el tőle végleg. Sírhelye nincs, mivel István egyébként sem hitt a túlvilági létben, mindenki tudta, mennyire elutasított mindenféle spiritualitást, így alapvetően az ő kívánságát teljesítették azzal, hogy nem gondolták túl a temetést. A kertben van a nyughelye”

– mesélte a lapnak egy ismerős.

Éppen ezért nem nagyszabású temetésről, csak egy nyilvános búcsúztatóról készültek képek tavaly tavasszal. Erről Vágó fia korábban így nyilatkozott: „Egy érzelmi kavalkád volt az egész délután. Egyrészt természetesen nagyon fájdalmas volt, hiszen még mindig próbáljuk anyuval együtt felfogni azt, hogy apu nincs többé. Közben pedig nagyon feltöltődtünk attól a sok szeretettől, amit kaptunk a barátoktól: megható volt látni, mennyi embernek jelentett nagyon sokat”.

„Sem Juditnak, sem a fiának esze ágában sincs eladni az otthont, amelyben a házaspár, a család hosszú évtizedeket töltött el együtt. Úgy döntöttek, inkább felújítják és új életet lehelnek bele, ezzel is jelképezve azt, hogy István halálával új időszámítás kezdődött mindannyiuk számára”

– mesélte egy ismerős a Blikknek.

A Best Magazinnak nemrég a kvízmester özvegye nyilatkozott. Mint mondta: „Soha nem gondoltam volna, hogy a barátok ennyire szeretnek minket, engem. Miután Isti elment, még inkább itt vannak velem, mellettem, óvnak, féltenek, vigyáznak rám, nem hagynak magamra”. Hozzátette:

„Az ünnepek István nélkül nehezek. Év végén úgy gondoltam, nem utazom a megszokott csapattal sehova, ne feszengjenek miattam a többiek. De nem hagyták, hogy így legyen, jöttek értem, vittek”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: