Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz tétlensége miatt 14 éves rekordot döntött az infláció novemberben és az élelmiszerek olyan mértékben drágultak, hogy sokaknak már a luxust jelenti egy szelet margarinos kenyér.

A fideszes politikusok is tudják, hogy a magyar fizetések nem elegendőek a tisztes megélhetéshez, 11 évig mégsem csináltak semmit. Cinikusan nézték az alacsony fizetéseket, és szó nélkül adták a megalázóan kevés nyugdíjat.

A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

A NER luxusát élvező fideszes képviselők ugyanis nem érzékelnek semmit az elszabaduló árakból, azonban a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él. Számukra az árak drasztikus emelkedése már mindennapi kihívást jelent.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket!

A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!

Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: