Schmidt Mária - Fotó: Femina.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hát igen ilyen az amikor pattog a bolha. De nem csak magát járatta le, hanem sikerült Magyarország nemzetközi megítélését megint rontani egy kicsit. A fideszeseknél ugyan nem munkaköri előírás a gondolkodás, de néha élhetnének a jogával.

„Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit”

– reagált Schmidt Mária a brit miniszterelnök mai posztjára, amiben a kormányfő elfogadhatatlannak tartotta a magyar szurkolók viselkedését a csütörtök esti magyar-angol meccsen.

A 444.hu számolt be róla, hogy a meccs után több angol újságíró is arról számolt be, hogy a lelátó közelében rasszista bekiabálásokat hallottak. A brit Sky Sports bemutatott egy felvételt, amin egy magyar férfi majommozdulatokat mutatva üzent az egyik brit játékosnak.

Schmidt Mária nyílt levelében azt írja, megdöbbentette Johnson „érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar drukkereket állítólagos rasszizmusukért”.

A kormánybiztos szerint „a britek vendégként jöttek fővárosunkba, és egy olyan gesztussal hergelték a magyar szurkolókat, amit mi álságos pótcselekvésnek érzünk”

– ezzel arra utalt, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a kezdőrúgás előtt féltérdre ereszkedő angol válogatottat.

A sportban a térdelés az utóbbi időben a rasszizmus és a megkülönböztetés minden formája elleni tiltakozás jelképévé vált.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: