Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hont András újságíró bántalmazásának gyanúja miatt indulhat eljárás a jobboldal fenegyereke ellen, aki olyan akciókkal vált hirhedté, mint amikor egy gyomorforgató és alpári heccet eszelt ki Alföldi Róbert és Karácsony Gergely ellen (kattintson), vagy mint amikor élő egyenesben buktatta le Ujhelyi István az MSZP majálisán egy korábbi provokációja miatt.

Pillanatkép Bede Zsolt újságírói munkásságából. Bayer Zsolt XV. kerületi fóruma és az ellentüntető Momentumosokra mozdult rá

A HVG értesülése szerint a Vadhajtások (korábbi) munkatársa ellen hivatalból eljárás indult, mert inzultálta Hont Andrást, a HVG munkatársát a Fidesz antirasszista tüntetésén. A portál arról számolt be, hogy Bede Zsolt gyanúsított lett az ügyben.

Elképesztő! Bede Zsolt akár kettő év börtönt is kaphat, mert levette Hont Andrásról a szemüvegét.

– írja a Vadhajtások.hu. A portál szerint Bedét hivatalból jelentették fel, egyszer már ki is hallgatták. Most azonban a portál szerint ismét beidézték, de már gyanúsítottként.

Videó felvétel is van az esetről, ahogy Hont Andrást, a hvg.hu újságíróját inzultálják, lökdösik, de az is látszik, hogy néhányszor elveszik a szemüvegét és többször megkísérlik megütni.

A felvétel alapján a történtekben aktív szerepe volt a Vadhajtások ultradikális honlap vezéralakjának, Bede Zsoltnak, aki már más balhés ügyekben is részt vett korábban.

Az inzultus kb. 3 és fél percnél kezdődik

Bede Zsolt azzal a felkiáltással ment akkor oda a tömegben, hogy “rakjátok ki a provokátorokat”, majd kétszer elvette a szemüvegét, lökdösni kezdte és azt kiabálta neki, hogy “bolsevik sz*r”, és “takarodj innen”.

Az eset után a rendőrség azt közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból indított nyomozást a történtek miatt és az erzsébetvárosi nyomozók.

A rendőrség a történtekről azt írja, a tüntetésen “résztvevő B. Zsolt budapesti lakos szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette”.

Ennek az ügynek a folyománya, hogy a rendőrség most gyanúsítottként hallgatta ki Bede Zsoltot- erről a Vadhajtások saját oldalán számolt be, mit írják cselekedetének a felső tétele kettő év szabadságvesztéssel sújtható.

HírHugó/BalraMagyar/HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: