Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gajda Péter Kispest polgármestere aki tagadhatatlanul az egyik legsikeresebb ellenzéki politikus, ma igen aggasztó bejegyzést tett közzé interentes oldalán.

A mai napon indult a választási kampány. A jelöltek és jelölőszervezetek a mai napon vehették át azokat az ajánló íveket, melyeken össze kell gyűjteni a szükséges számú aláírást annak érdekében, hogy rajtvonalhoz állhassanak a jelöltek.

Ennek érdekében a pártok és jelöltek már korábban leadták az igényüket a választási rendszerbe. Ugyanis nem pusztán egy nyomtatott lista az, amelyet megkapnak, de sorszámmal és mindenféle azonosítóval látják el ezeket az íveket.

Nem is véletlen, hogy abban az esetben, ha egy párt vagy aktivistája elhagy, vagy megsemmisít egy ívet, úgy 10 ezer forint bírságot kell fizetnie a jelölőszervezetnek, laponként.

Ma startolt tehát a folyamat és a mai napon indult a választási irodán az előre elkészített jelölti ívek kiállítása. Gajda Péter Kispest MSZP-s polgármestere azonban igen furcsa tényre hívta fel a figyelmet:

“A több milliárdból fejlesztett központi választási informatikai rendszer lefagyott, így időben nem tudott ma elindulni az ajánlás gyűjtés. ” – írta a politikus, majd epésen hozzátette:

 Valószínűleg nem sikerült feltölteni a gépekre a végeredményeket.

Tény, hogy a 2018-as parlamenti választások alatt sok gyanús körülmény volt a választási informatikai rendszer körül, sőt a választások alatt a tartalék rendszert kellett élesíteni, mert elszállt a főrendszer. Órákon át nem kaptak semmilyen adatot, sem a pártok, sem az elemzők, csak a választások végén egy végeredményt, amely néhány esetben nem egyezett a hivatalos jegyzőkönyvekkel.

Így jogosan merült fel a kérdés, hogy valóban választási csalás történhetett-e?

Itt van néhány hír, ha elfelejtette volna:

VÁLASZTÁSI CSALÁS? ELPÁROLOGTAK AZ MSZP SZAVAZATAI

VÁLASZTÁSI CSALÁS? AZ MSZP SZAKÉRTŐI TÖBB SZÁZEZRES ELTÉRÉSEKRE BUKKANTAK – DÖBBENETESEK A VIZSGÁLATI ADATOK

FIDESZ ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNT VÁLASZTÁSI CSALÁS – PRECEDENS ÉRTÉKŰ ÍTÉLETET HOZOTT A KÚRIA


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: