Választási csalás? Az MSZP szakértői több százezres eltérésekre bukkantak – döbbenetesek a vizsgálati adatok


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP nem maradt tétlen. A párt választási szakértői az elmúlt napokban nagyítóval vizsgálták az eredményeket és nem is eredménytelenül.

Az újkori demokráciában ilyen botránysorozat bizonyosan nem fordult még elő. Nem egyeznek bizonyos adatok a szavazókörökben, valamint most, az MSZP szakértői újabb nyomora bukkantak.

100 000 fős “mozgások” tapasztalhatóak az MSZP adatai szerint. Az MSZP továbbá arra a megállapításra jutott, hogy

hogy az NVI által működtetett informatikai rendszerbe külső beavatkozás történhetett.

No, de nézzük az MSZP vizsgálatának megállapításait:

Az NVI 2018. április 8-án 10 óra 8 perckor a valvip@nvi.hu elektronikus levélcímről küldött levelében arról adott tájékoztatást – többek között – az MSZP számára, hogy a „rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a www.valasztas.hu honlapot átállítottuk egy nagyobb teherbírású megoldásra”. Erre tehát az NVI szerint azért volt szükség, mert a honlap alkalmatlannak bizonyult a hiteles tájékoztatási funkció ellátására.

Az átállást követően – az interneten is terjedő képernyőmentések és tárolt html-oldalak alapján – kiderült, hogy az átállított oldalon 2018. április 8-án napon belüli különböző időpontokban egymástól eltérő névjegyzéki adatok kerültek feltüntetésre, illetve a szavazás napján későbbi időpontban a korábbi időpontban feltüntetett részvételi adatoknál jelentős mértékben alacsonyabb tény részvételi adatok kerültek feltüntetésre. Az NVI honlapja szerint tehát – annak ellenére, hogy a választási névjegyzékek zárására, nyomtatására, hitelesítésére 2018. április 6-án, illetve 7-én került sor –

2018. április 8-án 18.30-kor
7875 ezer választópolgár,

2018. április 8-án 19.00-kor
7979 ezer választópolgár

szerepelt a névjegyzékben. (Ez a választásra jogosult személyek száma – szerk)

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Az NVI honlapja szerint továbbá 18.30-kor 5365 ezer választópolgár volt már szavazni (tény adat), ehhez képest 19.00-kor kevesebb, 5283 ezer választópolgár volt szavazni (tény adat); az ugyanerre az időpontra vonatkozóan más időpontban készített képernyőmentések szerint 5011 ezer választópolgár volt szavazni (tény adat).(Hogy csökkenhetett 200 ezerrel a részt vevő állampolgárok száma?-szerk)


Mivel a névjegyzéki adatok nem sok kapcsolatot mutattak az NVI honlapján szereplő névjegyzéki adatokkal, azok között érdemi és jelentős eltérés mutatkozik. Mindez felvetette annak a gyanúját, hogy az NVI által működtetett informatikai rendszerbe külső beavatkozás történhetett.


Mellékelten csatolunk további képernyőmentéseket, már a választás éjszakáján készült számadatokra tekintettel: 0:13 perckor az NVI honlapja szerint a választók névjegyzékében 7176 ezer választópolgár szerepelt. Ezzel szemben 02:16 perckor már 7921 ezer választópolgár.

Az MSZP eddigi vizsgálatának anyagai itt érhetőek el (kattintson).


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük