Hoppá! Dr. Magyar György (MSZP-Párbeszéd) kicsit megszellőztetett pár dolgot Siófokon – Sokaknak nem fog ez tetszeni. Értik, ugye?


Dr. Magyar György - Fotó: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ismerjük Dr. Magyar Györgyöt, ugye?  Zamárdi díszpolgára, akitől sanszos, hogy fél a hatalom… Nem mellesleg az ellenzéki pártok és civil szervezetek által támogatott – országgyűlési képviselő-jelölt a Somogy megyei 4. számú, Siófok központú választókerületben. 

ITT A BANK, HOL A BANK?
Ecc-pecc bejöhetsz, holnapután nem jöhetsz. Valami ilyesmit játszott a somogyiakkal az ember, aki előbb megnyitott itt néhány bankfiókot, lelkendezett, hogy magyar, aztán alig pár hónappal ő vizsgálja, miért ment csődbe az intézmény és keresi a felelősöket.

Kis magyar abszurd
Emlékeznek arra, hogy Somogyban 2015. februárjában mekkora pánik volt, amikor a megyében 37 fiókot üzemeltető DDB Bank vagyonát a Bankfelügyelet 100 milliárdos család miatt zárolta, és somogyiak tízezrei nem jutottak a pénzükhöz?

Igal, Nagybajom, Barcs, Cserénfa, Hajmás, Gálosfa, Kaposgyarmat és Szentbalázs önkormányzata húzhatta meg a nadrágszíjat, mert ennél a banknál vezették számlájukat. Magánszemélyeknek másfél hónapra 60000 forintot vehettek fel, önkormányzatok, cégek átutalni sem tudtak.

Nos, ennek a banknak a promóciójában vastagon részt vett a Fideszes Witzmann Mihály. Ott virított Neszményi Zsolt kormánymegbízottal és Hamvas Péter siófoki alpolgármesterrel együtt a DDB Bank siófoki fiókjának megnyitóján is 2014. december 5-én, amikor azt nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak:
„2008 után számos külföldi tulajdonú bank fiókot zárt be, munkahelyeket szüntetett meg.
A DDB Bank világos üzenete a válságból való kilábalásra a bővítés. Jó, hogy egy száz százalékban magyar tulajdonú bank telepedett itt meg, az, hogy minél több magyar tulajdonú bank legyen, nemzetgazdasági érdek. A válságra a jó válaszokat ehhez a bankhoz hasonlóan gondolkodók adják.”

A DDB Bank siófoki fiókjának megnyitóján 2014. december 5-én

Hasonló gondolkodásra akarhatták rábírni a siófoki önkormányzatot is, mert konkrétan szóba került, hogy a város vigye át a pénzét a DDB bankhoz. No, de valaki, egy magasabb pénzügyi körökben bennfentes ismeretségekkel rendelkező magánszemély időben felhívta Siófok független polgármesterének figyelmét az ezzel járó fokozott kockázatokra.

Nem kétséges, hogy a fideszes többségű testület a figyelmeztetés ellenére is átvitte volna Siófok több milliárdnyi pénzét ehhez a kétes hitelű pénzintézethez, ám a sors közbeszólt: mielőtt ez a döntés határozattá lehetett volna, a DDB bank 2015 februárjában felettébb csúfosan becsődölt.És mit tesz ekkor Witzmann, aki két hónappal korábban még lelkesen tolta a bank szekerét?
Ezt nyilatkozta a Sonline 2015. február 27-i számában:
„Meg kell találni a felelősöket! Az elmúlt napokban önkormányzatokkal, magánszemélyekkel és vállalkozókkal találkoztam azért, hogy felmérjem a brókerbotrány helyi következményeit Tettem mindezt azért, hogy segítségükkel a megfelelő információkkal lássam el a kormányzatot a kialakult helyzetről, s akár parlamenti eszközök igénybevételével kiderüljön az igazság. A lehető legszigorúbb, legalaposabb vizsgálatot várjuk el a hatóságoktól, amelyeknek ki kell deríteniük, hová lett, kiket gazdagított az elcsalt pénz. A felelősöket meg kell találni, és törvény szerinti számonkérésüket mihamarabb le kell folytatni!”

Alig telt el négy hónap a siófoki csindadratta óta, 2015. április 13-án meg is alakult a parlamenti vizsgálóbizottság, amely „A brókerbotrányban érintett befektetési szolgáltatóknál (Buda-Cash Brókerház Zrt., Hungária Értékpapír Zrt., Quaestor Csoport) történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedések feltárására irányuló vizsgáló albizottság” szép magyar nevet kapta. A bizottságnak kilenc tagja volt, ebből 5, köztük az elnök is Fideszes. Az öt tag egyike pedig éppen Witzmann Mihály volt, aki nagyon lelkesen részt vett a promócióban, ahogy azt a Siófoki Hírek 2014. decemberi számának 23. oldalán láthatjuk. Nos, a legalaposabb parlamenti vizsgálat kimerült abban, hogy volt három, azaz 3 ülés. Az alakuló ülés 68 percig tartott, ezen Witzmann nem vett részt, helyettesíttette magát. A második ülés 2015. május 26-án 39 percig tartott. A harmadik ülés 2015. június elsején 23 percig tartott.

Összesen tehát 130 percet szántak erre a Somogynak roppant fontos kérdésre. Az ülések jegyzőkönyve nem található a Parlament honlapján. A bizottság nem szűnt meg, csak több, mint két és fél éve nem ülésezett. Ennyit a felelősök buzgó kereséséről. – osztotta meg posztját Dr. Magyar György a Facebook oldalán.

Források: Sonline.hu / Siófoki Hírek / Parlament.hu / Facebook


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük