Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Elképesztő hírt kapott a napokban több ellenzéki vezetésű város önkormányzatának távhőcége is.

Hiába tették azt, amit az Orbán-kormány kért tőlük és spóroltak a gázzal, az MVM kötbért fizettetne velük a fel nem használt gáz után”

– kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Szaniszló Sándor önkormányzati árnyékminiszter.

Az árnyékminiszter úgy fogalmazott, az Orbán-kormány előbb spórolásba hajszolta az önkormányzatokat, önkormányzati intézmények bezárását okozva ezzel az egész országban, majd megbüntette a spóroló önkormányzatokat, akiknek ugyanúgy ki kell fizetniük a felhasznált gázt, csak nem gázszámla, hanem kötbér formájában.

„Az Árnyékkormány szerint mindkét, eddig megbüntetett város esetében el kell engednie az MVM-nek a kötbért, a többi városra pedig ki sem szabad ilyet szabni!

Világraszóló botrány, hogy egy rezsiválság közepén a kormány azért bünteti az önkormányzatokat, mert jól spóroltak, és azért a gázért is behajtja rajtuk a pénzt, amit fel sem használtak.

Az Árnyékkormány inkább segítené és támogatná az önkormányzatok távhőcégeit, mert a kormányzati pénzbehajtással csak ezek a cégek fognak bajba kerülni.

Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy biztonságban kerüljünk ki a hétszeres kormányzati gázáremeléssel okozott rezsiválságból.”

– jelentette ki Szaniszló Sándor.

Az önkormányzati árnyékminiszter hozzátette, nehéz ésszerű indokokat találni az önkormányzati távhőcégek megbüntetése mellett, mint a politikai és gazdasági haszonszerzést.

Szaniszló szerint Miskolc és Szeged egyaránt ellenzéki vezetésű városok, és valószínűleg csak az elsők, akik ilyen büntetést kaptak a kormánytól.

„Ezen városok kivéreztetett távhőcégeit minden bizonnyal szívesen megszerezné olcsón az Orbán-kormány, illetve a mögötte álló fideszes milliárdosok üzleti köre.

Elég csak arra gondolni, hogy Mészáros Lőrinc már betette a lábát a gáz- és az áramüzletbe is, úgy tűnik, hogy még mindig nincs vége a terjeszkedésnek” – fogalmazott az önkormányzati árnyékminiszter.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: