Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sok mindent lehet mondani az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére, de tagadhatatlan: mindig rá tud tapintani Orbánék legfájóbb pontjaira.

Tegnap Orbán Viktor bejelentést tett. Bizonyos termékek áránál hatósági árat vezetett be. Ez a szakértői cikk, mely szerkesztőségünk gondozásában jelent meg rávilágít arra, amit valójában Márki-Zay Péter mondott.

Márki-Zay Péter szerint ugyanis Orbán bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a gazdaság tragikus állapotban van.

Szerinte tarthatatlan, hogy a 12 éves kétharmados kormányzás utolsó 12 hetében kezdenek el foglalkozni az árakkal.

Szerda délután jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy hat alapvető élelmiszer esetében árstopot vezet be a kormány.

A kormányfő szavainak értelmében februártól a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a csirkemell, a sertéscomb és a 2,8%-os tehéntej árát a tavaly októberi szintre kell visszavinniük az eladóknak.

A bejelentésre nyomban reagált az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki–Zay Péter is, aki Facebook-posztjában úgy fogalmazott, Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van.

„Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával.

Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez felér egy beismerő vallomással” – mondta Márki-Zay, majd hozzátette, hogy egy választási győzelem esetén a kormánya 5 százalékban fogja maximalizálni az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: