Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap szinte bombaként robbant a hír, hogy a kormány hatósági árat vezet be bizonyos élelmiszerek tekintetében.

Február elsejétől hatósági áras többek között a liszt, a cukor, a tej, a csirkemell, és a sertéscomb. A kormány döntése alapján ezen élelmiszerek ára visszatér az október 15-i szintre.

Aki azt gondolja, hogy a Fidesz most mennyire beéehúzott és mindent feltesz annak érdekében, hogy megnyerje a választásokat, annak csak részben van igaza.

Természeresen semmi sem drága ahhoz, hogy választást nyerjenek Orbánék, azonban ezek az intézkedések árulkodóak.

Egy válságban lévő országban szoktak olyan pánikintézkedéseket hozni, hogy bizonyos termékek árait hatóságilag szabályozzák.

Ennek pedig egyvalami az oka, mégpedig az hogy a kormány képtelen megfékezni az inflációt.

Tehát ez nem sikertörténet, épp ellenkezőleg:

Ezzel a lépéssel a kormány bevallotta, hogy összeomlás előtt áll a magyar gazdaság. Innentől már csak egy lépés az, hogy a kormány bevezesse a jegyrendszert.

A jegyrendszer olyan bürokratikus gazdasági elosztási mód, amikor csak jegyellenében lehet bizonyos termékekhez hozzájutni. A jegyrendszer a hiánygazdaságokra jellemző, vagyis amikor az alapvető termékekből a rendelkezésre álló készletek mennyisége háború, külső gazdasági körülmény  vagy más termelési nehézség miatt tartósan kisebb a fizetőképes keresletnél.

Voltaképpen azt nem értem, hogy miért szánta el magát a kormány egy ilyen gazdasági lépésre, ami nem csak hogy leleplezi a kormányzati politika összeomlását, de tartós áruhiányt tud okozni.

Ez olyan fajta dilettáns politizálás, amely egyrészt titkolni akarja a valós gazdasági helyzetet, sőt mi több katasztrófális helyzetet fog előidézni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: