Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánék véglegesen elveszítették a kezdeményezőképességüket, ami a politikában az egyik legfontosabb. Nagyon úgy tűnik ugyanis hogy az ellenzék átvette a kezdeményezést és most már az ellenzéki pártok tematizálják a politikát.

Szinte senki nem beszél már ugyanis Orbán népszavazásáról. Megpróbálták, de nem sikerült a melegellenes törvényből hasonló gyűlölethadjáratot indítaniuk, mint annak idején a migránskampánykor. Az embereket ez az újabb hazugság egyszerűen nem érdeklni.

Az előválasztás viszont annál inkább. Kevesebb mint egy nap alatt 20 ezer támogató alárást szerzett Karácsony Gergely, de Dobrev Klára is túl van már a minimálisan szükséges aláírás-számon.

Közben az utcákon az emberek sorban állnak az ellenzék pultjainál – még az egyik fideszes fellegvárban is hatalmas sorok alakultak ki.

Volt ahol pót-pultokat kellett munkába álltaniuk az ellenzéki aktivistáknak annyi aláírni kívánó ember jött el. Egy szó mint száz az utcákon pezsgő hangulat van az ellenzék sátrainál, pultjainál, a Fidesznél pedig áporodott poros posvány van.

Úgy tűnik a rózsaszín turull és a kerekes Szent István, na a frissen felépített legújabb gyűlöletpolitika nem tud versenyre kelni az ellenzék ajánlatával. Az van hogy van egy pezsgő ellenzéki szabad világ ami sokkal csábítóbb mint a NER avitt posványa.

Vagyis az ellenzék végre kezdeményező, míg a Fidesz egy befelé forduló érdektelen politikát visz. 2002-ben volt utoljára ilyen hangulat az utcákon és akkor Orbán megbukott. Most sem lesz máshogy.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: