Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karikó Katalin az egyik tudós aki segített kifejleszteni a Pfizer BioNtech vakcinát, amely jelenlegi tudásunk szerint az egyik leghatékonyabb szer a koronavírus ellen.

Sokan azonban ódzkodnak az oltás beadatásától – ami nem meglepő, hiszen az Orbán-kormány szinte semmit nem tett meg annak érdekében, hogy a közbizalom mind az oldással, mind a kormánnyal szemben erősödjön a magyar társadalomban.

Itt a bizonyíték arra mennyire gyáva is Orbán – ezután bujkálhatna szégyenében

Ezért lehetséges az, hogy többen önszántukból az interneten egy Karikó Katalin interjúból származó idézetet osztanak meg, ezzel érvelve az oltás szükségessége mellett:

„ Az emberek aggodalmát nagyon komolyan kell venni, segíteni kell nekik a döntés meghozatalában.
A legtöbb ember ismeretek hiányában fél, de nyitott arra, hogy meghallgassa a szakembereket, akikben bízik. Persze mindig vannak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tanulni, és már eldöntötték, hogy nem kérnek az oltásból.
Azok nemcsak saját egészségüket, de másokét is veszélyeztetik, ha megfertőződnének.
Az mRNS-terápia új típusú, hatékony és biztonságos módszer. Az mRNS-en alapuló vakcina előnye, hogy gyorsan előállítható, nem okoz fertőzést, mert nincs benne a vírus teljes génállománya.
A hatóanyag működésének lényege, hogy a koronavírusban megtalálható fehérjét, majd az arra válaszul képződő ellenanyagot is a beoltott emberek sejtjei készítik el. Ezek az ellenanyagok megvédenek a fertőzés okozta betegségtől, ha később vírus jutna be a szervezetbe. .
A vakcina által létrejövő, úgynevezett emlékezősejtek védelmet nyújtanak még akkor is, ha eltűnik az ellenanyag a szervezetből, vagyis ha egy évvel a vakcina beadása után a vírus bejutna a szervezetbe, az emlékezősejtek automatikusan termelik majd az ellenanyagot.”

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: