Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Két botrány is megrázta a magyar közéletet kevesebb, mint 48 óra alatt.

Az első, hogy elkaszálták az MSZP népszavazási kezdeményezését, melyet a szabad strandok ügyében indított volna a párt és amelyet már több mint 100 ezren támogatnak.

Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog, így “előbb-utóbb lesz népszavazás” a természetes tavak hozzáférhetőségével kapcsolatban – mondta a párt budapesti elnöke hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt azután nyilatkozott, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette az MSZP természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit.

A második botrány, hogy a jelek szerint nem is idulhat a borsodi időközi választáson az ellenzék jelöltje. Konkrétan nem engedik elindulnierről bővebben itt olvashat.

Nem tudjuk, hogy mindezek vezettek-e ahhoz, hogy az NVI elnöke nyugdíjba vonul, de mondjuk úgy, hogy igencsak furcsa időzítés ezek után. Nagyon úgy néz ki, hogy a kampupártok botránya vagy a 2018-as választári botrányok nem voltak elegendőek, de a fenti két esemény már túl sok volt Pálffy Ilonának.

Augusztus 31-i hatállyal lemondott a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöki tisztségéről Pálffy Ilona és nyugdíjba vonul – közölte az NVI kedden az MTI-vel.

Mint írták, Pálffy Ilona kedden találkozott a parlamenti frakcióval rendelkező pártok képviselőivel és ismertette velük lemondó nyilatkozatát.

Pálffy Ilona az NVI elnöki tisztét az iroda megalakulása, 2013. május 24-e óta tölti be. A választási eljárásról szóló törvény alapján az NVI új elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre.

A tájékoztatás szerint a frakciók képviselőivel történt megbeszélésen szóba kerültek az NVI-nek a választási eljárásról szóló törvényt, illetve az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényt érintő javaslatai is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: