Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon nehéz szavakat találni mindezekre.

A Munkások Újságához eljutott információk szerint az Országos Választási Bizottság elutasította az összellenzéki képviselőjelőlt fellebezését,

így Bíró László nem indulhat a Borsod-Abaúj Zemplén megye 6. országgyűlési választókerületében tartandó időközi választáson pártjelöltként

De miről is van szó?

Az országos sajtó több orgánuma is beszámolt arról, hogy pénteken 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében, közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Az indok valami olyasmi, hogy hiába választotta meg a Jobbik Jakab Pétert a bíróság még nem írta ki a weboldalára, hogy Jakab a Jobbik elnöke – ennél mondvacsináltabb indokot még keresni se lehetne.

A Jobbik a Kúriához fordul és szabad választást követel miután „a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság (NVB) helyt adott a Fidesz fellebbezésének, így továbbra sem engedik az ellenzéki közös jelölt, Bíró László indulását az október 11-i időközi országgyűlési választáson” – közölte a párt elnöke hétfőn, a Facebookon.

Jakab Péter úgy fogalmazott, „ha azt hiszik, hogy feladjuk, tévednek! Nem hátrálunk!”. Az NVB hétfői ülésén 6:5 arányban döntött arról, hogy a tiszaújvárosi választási bizottság jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot, mondván, a nyilvántartásba vételi kérelmet olyan törvényes képviselő nyújtotta be, akinek a képviseleti joga jelenleg nem hatályos.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: