Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapest IX. kerülete után a Fővárosi Városházáról is eltávolították a szivárványos zászlót.

Ferencváros önkormányzata sok más budapesti kerülettel együtt úgy döntött hogy a Pride hónap kapcsán ők is kihelyezik a szivárványos zászlót, amely a szimbóluma annak, hogy minden embert ugyanazok a jogok illetnek meg, függetlenül attól, hogy milyen az identitása.

Ezt a zászlót aztán szurkolói csoportok az éj leple alatt eltávolították és felgyújtották.

Hasonló képsorok történtek a fővárosi önkormányzat épületén is. Az ottani zászlót Novák Előd a Mi Haznák politikusa távolította el. (videó itt látható)

Az ügyben az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is megszólalt, ami elég erős lépés:

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezi ki a IX. kerületi városháza ellen pénteken és a főpolgármesteri hivatal ellen vasárnap történtekkel kapcsolatban.

A szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni. Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat.

Ezek az incidensek különösen aggasztóak tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra.

Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: