Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Mérce.hu értesülései szernt ma az Ügyészség vádat emelt az egyik legismertebb ellenzéki aktivista ellen.

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség tizenegy férfival szemben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületének 2018. januári megrongálása miatt – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

A vádlottak között van Gulyás Márton ellenzéki aktivista akit főleg a Partizán nevű youtube csatornájáról ismerhetnek az olvasók. Nem csoda, hogy bögyében van a hatalomnak Gulyás, emlékezzünk csak vissza arra, amikor leleplező filmet tett közzé a Békemenetről (ide kattintva megnézheti), melyet több mint egymillióan láttak.

De ő buktatta le a kamupártokat is (ide kattintva elolvashatja)

A tizenegy vádlott – 31 és 59 év közötti férfiak – három társukkal az Állami Számvevőszék tevékenységét kifogásolták, és ennek kifejezésére 2018. január 17-én a kora délutáni órákban a számvevőszék V. kerületi, Apáczai Csere János utcai székházához mentek.

Gulyás Márton, aktivista

A műemléki védettség alatt álló, állami tulajdonú épület falára narancssárga festéket öntöttek, majd azt ecsetekkel szétkenték. A székház falán mintegy 2 méteres magasságig, illetve a járdán festékfoltok képződtek, amelyek eltávolítása az épületen állagsérelemmel járt – írta a főügyész.

Hozzátette: az okozott kár meghaladja a 3,2 millió forintot.

Ahogy arról akkor a Mérce is beszámolt, az akciót Gulyás Márton és az általa szervezett Közös Ország Mozgalom aktivistái hajtották végre. Akkor Gulyás úgy nyilatkozott, azért döntöttek az ÁSZ összefestése mellett, mert az intézmény a Fidesz-KDNP kormány hatalmi eszközévé vált. Gulyás szerint azzal, hogy a Számvevőszék büntetésekkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat, megtagadta, hogy az embereket szolgálja.

Gulyás azt is elmondta, az akcióval nyilvánvalóvá akarja tenni, hogy az ÁSZ egyszerű politikai eszközzé vált a kormány kezében, nem végzi el közfeladatait, és arra kéri a polgárokat, ők is hozzá hasonló módon fejezzék ki azt, ha ezzel nem értenek egyet. Az épületre néhány transzparens is kikerült „Orbán markában az ÁSZ” és „Pártállami Számvevőszék” feliratokkal.

Mérce.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: