Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Márton ellenzéki aktivista nemrégiben jelentkezett egy dokumentumfilmmel, melyben lebuktatta a kamupártokat. A csaknem másfél órás alkotásban teljes egészében felgöngyölítette, kik állhatnak a kamupártok mögött és mi az a cégháló, amelyen keresztül kicsalták az állami milliárdokat a kamupártok üzemeltetői, akik felelősek azért, hogy 2014-ben újra kétharmadot szerzett a Fidesz.

Ha nem látta volna a dokumentumfilmet erre a linkre kattintva megnézheti. A leleplező filmet mindeddig fél-százezren látták, de a megtekintések száma folyamatosan nő.

A filmből kiderül, hogy a kamupártok mögött egy jól körülhatárolható csoportosulás áll, irányítóként pedig Seres Mária (Civil Mozgalom, SMS párt) és férje Stekler Ottó, aki a Zöld Párt elnevezésű az 1990-es évek óta létező szélsőjobbos párt feje.

Nem részletezve a filmet (aki akarja úgyis megnézi a fenti linken, érdemes nagyon) elmondhatjuk, hogy a kamupártok és a mögöttük húzódó mechanizmus egy apró baki miatt vált nyílvánossá a film készítőinek – az akitvista Gulyás Máron erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt.

A MEDETE párt a Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) köreihez köthető formáció ugyanis véletlen rossz elszámolást adott le és véletlenül közölte a cégadatokat, mely cégháló eltüntette a pártnak juttatott állami támogatást.

Hogy megértsük a mechanizmust: Az állam több százmillió forintot ad az országos listát állító pártoknak, ezek a pártok elköltik kampányra – azaz színlelt teljesítésekkel rendelkező cégek részére folyósítják a kampánytámogatásból származó százmilliókat – majd a cégeket eladják külföldi állampolgároknak.

Így találták meg Bahus Gergely ukrán állampolgárt, akinek a nevére írattak egy olyan céget,

ahol 170 milló forintot folyattak át a cégen

a mit sem sejtő ukrán fiatalember pedig mindezért kapott 30 ezer (!!!) forintot, hogy a nevére vegyen egy olyan céget, amelyet pénzmosásra használtak.

Egymás aláírásait használják a pártok

Egy korábbi aláírásgyűjtésből a kamupárotokat üzemeltetőknek csaknem 600 ezer magyar állampolgár adatai vannak meg. Ezeket az adatokat hamisítják rá az ívekre, melyeket egy pártnak össze kell gyűjtenie ahhoz, hogy elindulhasson a választásokon.

Maga Pálffy Ilona mondja ki, hogy nem tudja a Nemzeti Választási Iroda ellenőrizni a leadott aláírások hitelességét.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: