Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sejtettük, hogy amint elrajtol a választási kampány egyből megindul az a fajta kampány, ami nem áll meg a plakátozásnál, szórólapozásnál vagy a kopogtatásnál. No persze most is kopogtatnak, csak éppen a hatóságok.

Nincs választási kampány, ami ne arról szólna hosszú évek óa, hogy valamelyik ellenzéki poltitikus éppen a választások pillanatában valamilyen hatósági vegzálásnak ne lenne kitéve. Volt már vádlott Gyurcsány Ferenc, Molnár Gyula, Hunvald György… sorolhatnánk.

Valahogyan olyan országban élünk, ahol valahogyan mindig ilyenkor – csak ellenzékiekre kihegyezetten – hatósági eljárások indulnak.

Ma már beszámoltunk róla, hogy az egyik vezető ellenzéki képviselőjelölt ellen rendőrségi eljárás indult, nevetséges vádakkal (ide kattintva elolvashatja), most azonban újabb kihallgatás történt.

Demeter Mártát az LMP korábbi vezetőjét a tegnapi nap folyamán kihallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség. A képviselőasszony, ha a vádakat rábizonyítják, akár 3 év szabadségvesztéssel is súlytható.

Hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta ellen – írta az MTI. Az LMP képviselőjét – akinek mentelmi jogát júliusban felfüggesztette a parlament kormánytöbbsége, amellyel szemben 52 ellenzéki szavazat állt – gyanúsítottként ki is hallgatták.

Az ügy lényege, hogy Demeter Márta 2018 szeptemberében írásbeli kérdést tett fel, amelyben arra utalt, hogy Orbán Viktor lányát szabályellenesen katonai géppel hozták haza Ciprusról.

A politikus a kecskeméti repülőbázison tekintett bele parlamenti képviselőként a repülési naplóba, itt látta Orbán Flóra nevét. A szakreferens tájékoztatta, hogy az adatok nem nyilvánosak. Demeter Márta ezt nyilvánosságra hozta arra utalva, hogy a miniszterelnök lányáról lehet szó.

Ez hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúját veti fel – mondta korábban a mentelmi bizottság elnöke, amikor a bizottság 4:2 arányban a felfüggesztés támogatása mellett döntött.

Oszd meg, ha szerinted sem véletlen, hogy épp most!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: