Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bizony, bizony. Ugye senki nem gondolta azt, hogy ezek a fiúk és lányok csak úgy át fogják engedni a hatalmat a kezükből. Azt már nem! Főleg, mivel nem csak egy polgármesteri vagy egy képviselői szék a tét ezen a választáson, hanem a teljes rendszer amit felépítettek.

Ha bukás van, bukhat minden. A teljes mutyi-rendszer amit a hosszú évek alatt felépítettek. Így tehát nem fogják könnyen adni magukat. Mint minden választáson, most is bizonyos vagyok benne, hogy lesznek letartóztatások, ellenzéki politikusokat fognak meghurcolni.

De mi választók is vizsgázunk. Ez a pillanat az, amikor meg kell értenünk, hogy ki kell állnunk az ellenzék mellett, történjen bármi is, mert csak így lehet változás. El kell mennünk aláírni, szavazni, beszélnünk kell szomszéokkal és ismerősökkel.

Mert jobb pillanat nincs. Most teljes az összefogás. Nincs kifogás mostmár, hogy a pártok nem tudtak megállapodni, így nem lehet rendszert váltani. A pártok elkészítették a politikai szövetséget és most végre el kell tudnunk zavarni a Fideszt.

Mindezt a választások startpillanatában le kellett írnom, ugyanis az van, hogy máris rendőrségi ügy lett. 

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás alá vonta és beidézte a II. kerületi rendőrkapitányság 2019. augusztus 23-ra – számol be róla a Momentum Mozgalom.

Eszerint a rendőrségi idézés nem részletezte, de Kerpel-Fronius ellen valószínűleg azért indult szabálysértési eljárás, mert július végén a VI. kerületi fideszes polgármester, Hassay Zsófia kétszázmillió forintos budai villája előtt sajtótájékoztatót tartott a Párbeszédes Temesvári Szilviával közösen. Temesvárit szintén beidézte a rendőrség.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki politikusok bejelentették, hogy vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a házat a fideszes polgármester. Hassay 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont budai villát vásárolt.

A Momentum azt írta, hogy a rendőrség eljárása egyértelműen jogellenes. Az alapvető jogok biztosa több mint tíz évvel ezelőtt megállapította már, hogy törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató miatt gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás indul (42. és 90. oldal). Az új gyülekezési törvény még inkább egyértelművé tette, hogy a közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.

– Elfogadhatatlan és riasztó, hogy a rendőrség nyilvánvalóan törvénysértő módon von eljárás alá ellenzéki politikusokat pusztán a politikai tevékenységük kifejtése miatt. Elvárjuk, hogy a rendőrség az önkormányzati választások előtt is semlegesen, a jogszabályok teljes betartása mellett járjon el. Természetesen a Momentum politikusa minden jogorvoslati eszközt igénybe fog venni a politikai alapon indított, jogsértő eljárással szemben

– szögezte le a párt.

Kerpel-Fornius Gábor épp tegnap jelentette be, hogy támogatja az MSZP-s Tóth József XIII. kerületi polgármestert, és a kerületben a 9. egyéni választókörzetben jelöltként indul az őszi önkormányzati választáson.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: