2017. március 4. Demokratikus Koalíció tisztújító ülése, Gyurcsány Ferenc pártelnök. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció elnöke Gyurcsány Ferenc is elmondta a véleményét.

Megbukott az osztrák kormány ma este. Mint ahogyan a BalraMagyar is beszámolt róla és megjósolta, estére valóban megbukott az osztrák kormány. Az oka nem más volt, mint Orbán osztrák szövetségesének Strache alkancellárnak nyilvánosságra került egy megmagyarázhatatlan videofelvétele, melyen a politikus arról beszélget egy orosz milliárdossal, hogy állami beruházásokat kap, ha cserébe megvásárolja pártjának (a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt) az egyik legnagyobb országos napilapot.

Kitér arra is, hogy a közvetlenül a Népszabadság bezárásról hírhedt osztrák üzletember, Heinrich Pecina lehetne a vevő, aki az elmúlt 15 évben mindent megvett Orbán Viktornak, ő pedig ugyanolyan médiakörnyezetet szeretne, amilyet a magyar miniszterelnök hozott létre a hazájában. Magyarországtól lehetne tanulni – kockáztatta meg Heinz-Christian Strache.

Mindezek után tüntetések törtek ki Ausztria-szerte, majd estére lemondott a korrupt alkancellár mellett az osztrák kancellár is. Az orbáni modellt próbálta bevezetni a kormány, ám belebukott azonnal. Hiába Ausztria nem Magyarország. (szerk.)

Minderre reagált Gyurcsány Ferenc a következőképpen:

Strache lemondott. Nem volt sok választása. Vagy lemond vagy kirúgják. Hasta la vista, baby!

Na kérem! Az európai szélsőjobb üdvöskéje, Orbán kebelbarátja, Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt elnöke, a szövetségi kormány alkancellárja egy korrupt disznó. Orbán és Strache. A zsák megtalálta a foltját.

Marine Le Pen orosz pénzügyi kapcsolatai ismertek. Salvininek is zavaros pénzügyei vannak. Orbán szétlopta az országot.

Ezeknek a nacionalista politikai, történelmi szédelgőknek valójában egyetlen bajuk van Brüsszellel: nem tudnak szabadon lopni. A nemzet, a hagyományos kultúra nevében szónokolnak, de csak a zsebükre és korrupt hatalmukra gondolnak. 


Akik ezek után is rájuk szavaznak, azok a lopásra voksolnak. Nem szabad és erős nemzetekre, hanem korrupt politikusokra.
Jó reggelt! – írja a volt kormányfő közösségi oldalán.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: