Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hivatalosan is megbukott a jobboldali koalíció Ausztriában.

Elég volt – kezdte a beszédét Sebastian Kurz osztrák kancellár. a politikus a Heinz-Christian Strache alkancellár bukásához vezető videó nyomán szombat este bejelentette, hogy vége pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Strache-féle szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójának. Beszélt Alexander Van der Bellen államfővel, hogy Ausztriában a lehető legkorábbi időpontban előre hozott választásokat írjanak ki. – írja a 168 óra.

Mint ahogyan a BalraMagyar is beszámolt róla és megjósolta, estére valóban megbukott az osztrák kormány. Az oka nem más volt, mint Orbán osztrák szövetségesének Strache alkancellárnak nyilvánosságra került egy megmagyarázhatatlan videofelvétele, melyen a politikus arról beszélget egy orosz milliárdossal, hogy állami beruházásokat kap, ha cserébe megvásárolja pártjának (a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt) az egyik legnagyobb országos napilapot.

A videófelvételen szó szerint arról beszélgetnek, hogy ha az orosz üzletember 50 százalékban bevásárolná magát a Kronen Zeitung kiadójába, a lap pedig beállna az FPÖ mögé, akkor a szélsőjobboldali párt jelentősen, 27 százalékról 34 százalékra növelhetné a támogatottságát.

Kitér arra is, hogy a közvetlenül a Népszabadság bezárásról hírhedt osztrák üzletember, Heinrich Pecina lehetne a vevő, aki az elmúlt 15 évben mindent megvett Orbán Viktornak, ő pedig ugyanolyan médiakörnyezetet szeretne, amilyet a magyar miniszterelnök hozott létre a hazájában. Magyarországtól lehetne tanulni – kockáztatta meg Heinz-Christian Strache.

Így tehát az orbáni modellt szerették volna közvetlenül lemásolni, aminek kísérletébe belebukott a teljes osztrák kormány.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: