Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint elfogyott a türelem a Fidesszel szemben.

Ameddig a kormánypropaganda azt harsogja, hogy mennyire baráti és szövetségesi kapcsolatban van Orbán Viktor és Donald Trump, addig ez már a második csapás ami egy napon belül éri a Fideszt az Egyesült Államokból.

Még reggel beszámoltunk arról, milyen csapásra készül a Fidesz ellen az amerikai kormányzat, most pedig az egyik legnagyobb amerikai vállalat intett be a kormánynak, gyakorlatilag elszívva a levegőt a kormány körül.

A 168 óra számolt be arról, hogy váratlan közlemény jelent meg a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (a kormányzati médiabirodalom kétharmadát birtokló alapítvány) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. online felületein – köztük a Nemzeti Sport honlapján – szerda délután.

Eszerint a Facebook felfüggesztette a céghez részét képező lapok hirdetési fiókját,

tehát ezek a lapok egyetlen fizetett hirdetést sem tudnak elhelyezni a közösségi oldalon.

A Mediaworks és általában a kormánypárti sajtó bevett gyakorlata, hogy

fizetett hirdetés formájában terjeszt olyan írásokat, amelyek az Orbán-kormány propagandáját visszhangozzák.

A felfüggesztés miatt sem ilyen sem más tartalmakat nem tudnak megosztani.

Azt a Facebook április elején egy perugiai újságíró-konferencián jelentette be, hogy a hirdetett posztok előzetes moderációjával fog gátat venni annak, hogy valaki álhírekekel befolyásolhassa a közvéleményt egy-egy politikai megméretés előtt.

Azokról a minőséginek tartott lapokról, amelyek megússzák a moderációt, összeállítottak egy fehér listát, de ezen egyetlen magyar sajtóorgánum, sem szerepel, amit a Facebook a KESMA létrejöttével indokolt, vagyis az Orbán-kormányhoz közeli sajtó említett gyakorlata miatt az egész magyar sajtó működését is megbízhatatlannak nyilvánította.

A Mediaworks a Népszabadság 2016. október 8-i bezárásáról hírhedt osztrák üzletember, Heinrich Pecina tulajdonából került Mészáros Lőrincébe 2017-ben, mígnem aztán 2018 októberében nagylelkűen felajánlották a KESMA-nak. – zárul a 168 óra beszámolója.

Egy valami bizonyos, ilyen méretű döntést nem valószínű, hogy a facebook egy személyben meghozott volna. Sokkal inkább feltételezhető, hogy valami nagyon félresiklott az Orbán-Trump találkozón.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: