Hatalmas csapás érte a Fidesz-propagandagépezetet – a választások előtt omlott össze az egész propagandagépezet


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Minden jel szerint elfogyott a türelem a Fidesszel szemben.

Ameddig a kormánypropaganda azt harsogja, hogy mennyire baráti és szövetségesi kapcsolatban van Orbán Viktor és Donald Trump, addig ez már a második csapás ami egy napon belül éri a Fideszt az Egyesült Államokból.

Még reggel beszámoltunk arról, milyen csapásra készül a Fidesz ellen az amerikai kormányzat, most pedig az egyik legnagyobb amerikai vállalat intett be a kormánynak, gyakorlatilag elszívva a levegőt a kormány körül.

A 168 óra számolt be arról, hogy váratlan közlemény jelent meg a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (a kormányzati médiabirodalom kétharmadát birtokló alapítvány) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. online felületein – köztük a Nemzeti Sport honlapján – szerda délután.

Eszerint a Facebook felfüggesztette a céghez részét képező lapok hirdetési fiókját,

tehát ezek a lapok egyetlen fizetett hirdetést sem tudnak elhelyezni a közösségi oldalon.

A Mediaworks és általában a kormánypárti sajtó bevett gyakorlata, hogy

fizetett hirdetés formájában terjeszt olyan írásokat, amelyek az Orbán-kormány propagandáját visszhangozzák.

A felfüggesztés miatt sem ilyen sem más tartalmakat nem tudnak megosztani.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Azt a Facebook április elején egy perugiai újságíró-konferencián jelentette be, hogy a hirdetett posztok előzetes moderációjával fog gátat venni annak, hogy valaki álhírekekel befolyásolhassa a közvéleményt egy-egy politikai megméretés előtt.


Azokról a minőséginek tartott lapokról, amelyek megússzák a moderációt, összeállítottak egy fehér listát, de ezen egyetlen magyar sajtóorgánum, sem szerepel, amit a Facebook a KESMA létrejöttével indokolt, vagyis az Orbán-kormányhoz közeli sajtó említett gyakorlata miatt az egész magyar sajtó működését is megbízhatatlannak nyilvánította.


A Mediaworks a Népszabadság 2016. október 8-i bezárásáról hírhedt osztrák üzletember, Heinrich Pecina tulajdonából került Mészáros Lőrincébe 2017-ben, mígnem aztán 2018 októberében nagylelkűen felajánlották a KESMA-nak. – zárul a 168 óra beszámolója.

Egy valami bizonyos, ilyen méretű döntést nem valószínű, hogy a facebook egy személyben meghozott volna. Sokkal inkább feltételezhető, hogy valami nagyon félresiklott az Orbán-Trump találkozón.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük