Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenhol azt olvasom a kormánypropagandában, hogy mennyire jól sikerült az Orbán-Trump találkozó. Bár korábban beszámoltunk róla, hogy a valóságban közel sem volt ennyire jó vízhangja a találkozónak, de valamit nagyon elszúrhatott a miniszerelnök, ugyanis az USA csapásra készül Orbánék ellen.

Az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankcionálják Orbán Viktor barátját, Mészáros Lőrincet – írja az Átlátszó a Wall Street Journallel közösen elkészített cikkében.

A lap budapesti és washingtoni források alapján azt állítja, hogy a szóban forgó szankciók amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék Magyarország egyik leggazdagabb – a száz leggazdagabb magyart felsoroló listán az előkelő második helyen álló – vállalkozója számára, akinek becsült vagyona majdnem 300 milliárd forint.

Ráadásul, a szankciókat előkészítő kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is.

Az Átlátszó megkereste mindhárom szereplőt, ám cikkük megjelenéséig egyikük sem reagált a portál kérdéseire.

Forrás: atlatszo.hu/hírklikk.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: