Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még a választások előtt ítélet születhet a közmédia ellen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy undorító módon járt el ismét a közszolgálatinak gúnyolt állami média. Ide kattintva megtekintheti a teljes történtet.

Az MSZP törvénysértőnek tartja, hogy az M1 szombati egyperces híradójában a Fidesz választási kampányfilmjét sugározták, miközben a többi párt még meg sem mutathatta hirdetését, ezért a Nemzeti Választási Bizottságtól kér jogorvoslatot – jelentette be Tóth Bertalan.

A választási csalást nem csak azzal lehet elkövetni, ha manipulálják a szavazatokat, hanem azzal is, hogy manipulálják a kampányt

– állapította meg az MSZP elnöke hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Ezt tette a köztévé M1 híradója szombat este, amikor még az előtt, hogy a pártok hirdetési sorrendjének számai véglegessé váltak volna, az egyik egyperces híradóban leadta a Fidesz kampányfilmjét – közölte Tóth Bertalan.

Amit a közmédia művel, az megint ennek a manipulációnak a része, hiszen a többi párt még nem kapott lehetőséget a hirdetéseinek bemutatására

– tette hozzá.

A kampányfilm híradóban keretében való sugárzását a választási törvény és a választási eljárásról szóló törvény megsértésének tartják, ezért a Nemzeti Választási Bizottságnál tesznek panaszt. Azt kérik az NVB-től, a közmédiát tiltsák el ettől a tevékenységtől, s tartsák be a jogszabályokat.

Láthatjuk, mennyire lejt a pálya a Fidesznek a kampányok során, közpénzből, kormányzati reklámok útján propagálják a fideszes EP-listát, miközben az ellenzéknek alig jut lehetőség elmondani a véleményét és álláspontját

– mondta.

Tóth Bertalan hitet tett amellett: amíg a Kúriát szét nem verik a közigazgatási bíróságok felállításával, az MSZP továbbra is minden jogi eszközt be fog vetni, hogy bemutassa a választók számára, hogyan manipulálják a kampányt, a megjelenéseket, amivel ahhoz járulnak hozzá, hogy a tavaly áprilishoz hasonlóan ez a választás se legyen tiszta.

A közmédiától azt kérik, tegyen le arról, hogy csak és kizárólag a Fidesz propagandáját hajlandó megjeleníteni. Az MSZP mindent meg fog tenni a a kiegyensúlyozott tájékoztatásért, és tovább küzdeni fog azért is, hogy elhelyezhessék hirdetéseiket a közterületi villanyoszlopokon – húzta alá Tóth Bertalan.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: