Dr. Márki-Zay Péter - Fotó: MZP hivatalos oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre nagyobb a Fidesz félnivalója, most már nemcsak Vásárhelyen, de országosan is, ugyanis bejegyezték Márki-Zay Péter mozgalmát, amihez nem akárki támogatását élvezi.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevet kapta az egyesület, amit Magyar György ügyvéd irodájának címére jegyeztek be. A hódmezővásárhelyi polgármester mozgalmának célja, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon lehetőleg minden településen egy esélyes ellenzéki induló álljon ki a fideszesekkel szemben.

Hivatalosan is bejegyezték Márki-Zay Péter egyesületét, amely a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevet kapta. A civil szervezetek névjegyzékében fellelhető információk alapján a bejegyzés november 8-án lett jogerős, a szervezet képviselője pedig Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere lett. A nyilvántartásba vételi végzés szerint az egyesület célja „a részvételi demokrácia erősítése, a helyi közéleti aktivitás előmozdítása, a magyar civil társadalom önszerveződésnek támogatása”.

Az egyesület székhelye a szervezet bejegyzésében segédkező Magyar György ügyvéd irodája lett. Ezzel kapcsolatban Magyar György elmondta az Azonnali kérdésére: a nyilvántartásba vétellel kapcsolatos adminisztratív teendők lezárultak.

Dr. Magyar György – Fotó: Népszava

Igen jól emlékeznek, Dr. Magyar Györgytől mindig is rettegett a Fidesz-kormány. Nem véletlenül, ahogy erről korábban beszámoltunk.

„Az egyesület a jövő hét végén fog egy komolyabb megbeszélést tartani, azt követően fog csak a nyilvánosság elé lépni a mozgalom” – mondta további érdeklődésre, hozzátéve, hogy további belső részletek feltárására ő nem jogosult.

Márki-Zay Péter korábban már az Azonnalinak elmondta: egy pártok felett álló mozgalmat szervez, aminek egyetlen célja, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon lehetőleg minden településen egy esélyes ellenzéki induló álljon ki a „pártállami jelöltekkel” szemben. Ebben Hadházy Ákosra mindenképp számít, de más független emberek is részt fognak venni benne.

Hadházy Ákos – Fotó: Népszava

Forrás: atv.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: