Alexander Soros - Fotó: vimeo.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alexander Soros nem ment el szó nélkül, az Édesapja elleni támadás mellett…

A napokban megírtuk már, hogy egy alkalmazott egy csomagba rejtett bombát talált Soros György New York állambeli, bedfordi otthonához kézbesített küldemények között. Később bombát küldtek Obamának és a Clinton-házaspárnak is.

Véleménycikket írt a New York Times-ba Alexander Soros, Soros György fia azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban nem csak édesapjának, de Barack Obama volt amerikai elnöknek, Hillary Clintonnak és több más amerikai közéleti szereplőnek is csőbombát küldtek ismeretlen tettesek.

Alexander Soros szerint nagyon ijesztő a helyzet, mert nem csak az ő családja, szomszédai, kollégái, barátai vannak veszélyben, de egész Amerika jövője is.

Felidézi, hogy Sorosék számára nem újdonság az üldözöttség, hiszen az édesapja családja a náci megszállást hamis papírokkal tudta túlélni, amikor pedig a kommunisták kerültek hatalomra, Londonba menekültek.

Édesapám legnagyobb jótékonysági szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány vezető szerepet játszott abban, hogy segítse a kommunizmusból a demokratikus társadalomba való átalakulást az egykori Szovjetunió területén.

Soros György tudja, hogy sokak szemét szúrja az, hogy ugyan tevékenysége jótékony célú, széles értelemben véve mégis politikai jellegű, ezért sok, antiszemita támadás is éri őt.

Például Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök antiszemita plakátkampányt indított, amely azt a valótlanságot állította, hogy édesapám migránsokkal akarja elárasztani az országot.

Most pedig elérkeztünk a bombatámadásokhoz, amelyeknél ugyan nem lehet kizárni az egyén felelősségét, de helyzet eldurvulásában közrejátszott az is, hogy a politikában divat lett démonizálni az ellenfeleket.

Már messze vagyunk azoktól a napoktól, amikor John McCain szenátor a saját támogatóit intette csendre, hogy így védje meg ellenfelét, Barack Obamát a 2008-as elnöki kampányban – csak azért, mert hitt abban, hogy a demokrácia sokkal fontosabb annál, mint hogy ő mennyit nyerne ezzel politikailag.

Alexander Soros szerint olyan új utat kell találni a politikai diskurzusban, ehhez pedig az első lépés az, hogy az emberek ne szavazzanak olyan politikusokra, akik felelősek a demokratikus intézmények lebontásáért.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: