Megszorítás: Minden családnak 120 ezret kellene fizetnie? – Harciasan mennek neki a kormánynak az MSZP-sek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kormányzat új megszorító intézkedésre készül.

Az MSZP képviselői kőkeményen nekimennek a kút-díjnak nevezett kormányzati megszorító elképzelésnek. Az elképzelés dióhéjban: a kertekben lévő fúrt kutak – melyek eddig nem voltak engedélykötelesek – után kellene fennmaradási engedélyt kérni. Ez családonként 120 ezer forintot is jelenthet. Ha pedig elmarad az engedélyezés akkor már repül is az 1 millió forintob bírság. A megszórító intézkedésről bővebben itt.

Felszólítjuk a kormányt, hogy még ebben az évben alkosson új jogszabályt, ami a vizek védelmét biztosítja, ugyanakkor megoldja a kutak legalizálását úgy, hogy használóik mentesülnek az indokolatlan igazgatási költségektől, vidék ellenes kút-díjaktól, horribilis összegű engedélyeztetési költségektől.

A jelenleg érvényben lévő jogszabály szerint, ha valakinek van a kertjében egy kút, ami engedély nélkül létesült, akkor, ha nem akar akár 1 millió forintos bírságot fizetni, 2018. december 31-ig ezt engedélyeztetni kell.

A kötelező tervezésért ki kell fizetni minimum 120 ezer forintos költséget. De ez a kút-díj akár 200 ezer forint is lehet.

Az egészséges ivóvíz biztosítása állami feladat. A közműves ivóvízellátásba a lakások 5%-a nincs bekapcsolva. Így azokban a kis falvakban, ahol a vezetékes vízellátásba be nem kapcsolt lakások zöme található csak az államot terhelhetik a költségek.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Eleve elfogadhatatlan, hogy falun jellemzően 500-1000Ft-os a vízdíj (Jobbágyiban például 740 Ft), míg a fővárosban a vízért 218,95 Ft-ot kell köbméterenként fizetni.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

A falvak lakói, és a kiskert tulajdonosok konyhakertjüket locsolják annak érdekében, hogy saját termesztésű friss zöldség, vagy gyümölcs kerülhessen a család asztalára.

Követeljük ezen kutak legalizálását és használóik mentesítését a megfizetetlen engedélyezési költségektől.
A Magyar Tudományos Akadémia szerint többszázezer engedély nélküli kút van Magyarországon, míg engedély kiadására jogosítvánnyal rendelkező vállalkozó száz körüli nagyságrendben van hazánkban.

Éppen ezért a határidő kitolása 2020 végéig önmagában nem megoldás, mert az engedélyeztetés ebben a formában két év alatt is végrehajthatatlan feladat, és legfőképpen vállalhatatlan költséget jelent a családok számára.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük