Botrány: 120 ezer forintot is fizethet a Fidesz új törvénye miatt – a legtöbb magyar családot érinti a sarc


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 726
    Shares

Orbán Viktor mára kikiáltotta magát Mátyás királynak. Na nem az igazságos népmesei alaknak, hanem annak, aki kivetette a füstadót.

Hiába a mi jó Mátyás királyunknak valamiből fizetnie kellett a Fekete Sereg zsoldját és a mostani dicső vezérünknek is fizetnie kell valamiből a kisvasút kalaúzának bérét. Persze mindezt átvitt értelemben értem, ugyanis a kormányzat tudjuk, hogy a befolyó adóforintjainkat nem pazarolja. Alig költenek péládul egészségügyre, de a határon túl és virázgzik a stadionbiznisz.

Amiről most szó lesz azonban arcpirító! Bár szakmai portálokon már több cikk is megjelent a témában azonban az alternatív ellenzéki lapokon kívül (mint például a HírHugó) még nem csapott le az országos sajtó arra a botrányra ami nem hogy készül, de egyenesen a nyakunkon van.

A mostani kormány kitalálta ugyanis, hogy ami eddig természetes volt, az lehetne pénzért is. Magyarország legtöbb kertes házában ugyanis üzemel fúrt, vagy ásott kút. Természeres, hiszen a vezetsékes ivóvízből öntözni nagyon költséges lenne, a legtöbben ezt a fajta megoldást alkalmazzák többek között a kiskert öntözésére.

Korábban az ilyen kutakat szabadon lehetett létesíteni azonban ennek egy ideje vége, a Fidesz kormány alatt hozott új törvényben pedig komoly szankció is van, ha valaki engedély nélkül furat kutat.

Azonban az új vízgazdálkodási törvényben a meglévő kutak is regisztrálni kell és ha azok engedély nélkül létesültek akkor a fennmaradását is engedélyeztetni kell. Erős a gyanúnk, hogy a kerti kutak úgy 90 százaléka engedély nélkül létesült.Idáig nem is lenne semmi baj, azonban a Hír Hugó utána járt és kiderült, hogy a kút fennmaradásának engedélyeztetéséhez kell készíttetni egy speciális tervdokumentációt egy erre szakosodott vállalkozóval, aminek a költsége alsó hangon 120 ezer forint kutanként. A csak kút-díjnak is emlegetett tervezési kiadás azonban van olyan térség, ahol 200 ezer forintba is elérheti, abban az esetben ha minden rendben van a kúttal.

Ha nincs és főként az idősebb kutaknál lehet gond, átépítéssel együtt, akár 1 millió forintot is elérheti az új vízgazdálkodási törvény betűiből következő kút-díj. (itt nagyon részletesen le van írva a teljes ügymenet)

Egész egyszerűen ezt a költséget rengeteg ember nem tudja megfizetni, ráadásul ezzel még nincs vége, aki nem tesz eleget a kutak regisztrációjának 2018. december 31-ig az akár 1 millió forintos bírságot is kaphat.

A botrányos törvényjavaslat ellen már nyújtottak be módosító indítványt, ami a legnagyobb meglepetésre át is ment a parlamenten. Ebben csak a 80 méternél mélyebb kutakra kellett volna engedélyeztetés és azokra is 2028-ig lett volna kötelező a fennmaradás igénylése.

Azonban a Fidesz által jelölt és megválasztott köztársasági elnök, Áder János megvétózta ezt az intézkedést és alkotmánybírósághoz fordult, amelyik el is meszelte a javaslatot. Így életben van jelen pillanatban is az a törvény, amely brutális kút-díjat és betarthatatlan határidőről rendelkezik.

Azt is megtudtuk, hogy a zuhany híradóban az terjeng, hogy  kutak regisztrációjának nyilván nem a vizek védelme a legfontosabb szempont, hanem az, hogy a Fidesz arra készül, hogy ezután adót vessen ki rájuk, melynek mértékéről egyenlőre még nincs információ. Ezt a tervüket a kormányzati körök egyenlőre még tagadják.

Zárás képen lehet, hogy még Önben nem tudatosult, de ha van a kertben egy kút, ami engedély nélkül létesült és amiről Ön locsolni szokott, akkor bizony, ha nem akar  1 millió forintos bírságot fizetni, akkor 2018. december 31-ig ezt engedélyeztetni kell és ki kell fizetni a tervezésért az alsó hangon 120 ezer forintos költséget.

Azt ezt meg lehet köszönni a Fidesznek. Ügyes szép törvényeket csinálnak!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 726
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük