Hoppá! – Még annál is jobban retteg a hatalom Márki-Zaytól mint gondoltuk volna


2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 4
    Shares

Megkezdődött Lázár János és a Fidesz hattyúdala Vásárhelyen…

A Fideszt még nem alakította ki végső álláspontját arról, hogy tartsanak-e időközi önkormányzati választást Hódmezővásárhelyen – mondta a Népszava érdeklődésére Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke.

A lap annak apropóján kérdezte kérdezte erről a kormánypárti politikust, hogy Márki-Zay Péter, a város független polgármestere bejelentette: pénteken javaslatot tesz arra, hogy a közgyűlés oszlassa fel önmagát. A politikus szerint ugyanis a fideszes többségű testület és a kormánypárt mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a város gazdálkodását, csak azért, hogy neki ártsanak.

A lap értesülése szerint egy helyi felmérés arra jutott: több képviselői helyet is veszítene a kormánypárt, ha most tartanának időközi választást.

Sokat elárul az is, hogy tegnap este mintegy ötszázan gyűltek össze a városi sporttelepnél, hogy meghallgassák a polgármestert. Márki-Zay szerint ugyanis az ellehetetlenítésére indított akció része az is, hogy az üzemeltető miatt veszélybe került a stadion, pedig rendelkezésre áll a szükséges pénz, és érvényes szerződések is vannak. A városban elterjedt a hír, hogy politikai bosszúból több beruházást Makóra irányítanak át.

Noha a polgármester szerint a stadionra lenne pénz, azt világossá tette, hogy az előző városvezetés miatt óriási pénzügyi teher nyomja a várost.

Havasi Katalin azt mondta, soha olyan stabil nem volt a város költségvetése, mint most. Márki-Zay Péter szerint azonban a fideszesek féligazságokat ejtenek el, és nem teszik melléjük, hogy az önkormányzatnak az év végéig 7-8 milliárdos fizetési kötelezettsége lesz – írja a lap.A Fidesz még nem döntött arról, támogatja-e Márki-Zay javaslatát, Havasi Katalin úgy vélekedett: bár sokan csalódtak a jelenlegi városvezetőben, és biztos abban, hogy nem választanák meg újra, ő maga mégsem látja értelmét az időközi választásnak. Azért nem, mert az új közgyűlés csak jövő februárban állhatna munkába, miközben októberben helyhatósági választások lesznek.

Hogy mennyire feszült a helyzet a városban, az is jelzi, hogy nemrég kiszivárgott egy levél, amelyben Lázár János volt kancelláriaminiszter, a térség országgyűlési képviselőjének a sajtósa kiadta az ukázt a fideszeseknek, hogy senki nem nyilatkozhat pozitívan a helyi közügyekről, nehogy az emberekben az a benyomás alakuljon ki, hogy jól mennek a dolgok által vezetett Hódmezővásárhelyen.

“biztos abban, hogy nem választanák meg újra, ő maga mégsem látja értelmét az időközi választásnak.” Ezzel mindent elárult, hogy be vannak szarva, hogy elveszíthetik a semmit tevés, csak károkozás melletti jól jövedelmező állásukat, a többi már csak rizsa.

Úgy fest, kiismertük már Lázár mesterkedéseit, alantas manipulációit, aljas szervezkedéseit, sunyi mosolyát, miközben az emberek hátába nyomja a kést. Átlátjuk mire képes, mik a módszerei, hogyan szolgálja ki minden áron sértődött főnökét Orbánt. Hódmezővásárhely városában ismerték ki a legjobban álságos karakterét, helyi döbrögi uram viselkedését. Jelen állás szerint a Fidesz nem arathat babért ebben a városban. Ez most Lézer Jani hattyúdala.

Forrás: 168 óra / Népszava / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 4
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük