Bréking: Óriási fordulat Sargentini ügyben – a szavazás előtt komoly bajba került a Fidesz, szorul a hurok


Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Aki számára nem lenne egészen világos: A héten döntenek Judith Sargentini jelentéstevő vizsgálatának végeredményéről az Európai Parlamentben. A jelentés lényegében a magyarországi közállapotok mélyre ható elemzése, melynek végeredménye az lett, hogy súlyosan elítéli a magyar kormányt.

Részletesebben itt olvashat a jelentésről

A jelentés elfogadásához az európai parlament képviselőinek kétharmados szavazata kell. Azonban mindeddig azon az állásponton volt a brüsszeli döntéshozás, hogy a tartózkodó képviselőket illetve a szavazáson nem megjelenteket is bele kell számítani a kétharmadba, vagyis a tartózkodás és a távolmaradás a lényeg tekintetében ugyanúgy nem szavazatnak számít.

Ráadásul minden mandátumbecslés szerint a jelentés elfogadása egy két szavazaton múlhat. Azonban bekövetkezett egy óriási fordulat:Az Európai Parlament jogi szerve úgy döntött, hogy a Sargentini-jelentésről szóló szavazásban a tartózkodás nem tekinthető nemleges szavazatnak. Ráadásul a Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. – írja a Sztárklikk

Döntött az Európai Parlament arról a vitatott kérdésről, hogy szavazás során a tartózkodás tekinthető-e nemleges voksnak: a döntés pedig az, hogy a tartózkodás nem számít nemnek, vagyis nem befolyásolja a szavazás végeredményét sem – írta Facebook-oldalán Ujhelyi István az MSZP európai parlamenti képviselője.

„Bennfentes információim szerint az Európai Parlement Jogi Szakszolgálata arra az álláspontra jutott, hogy a “magyar ügyben” a szavazásnál a tartózkodás nem befolyásolja a végeredményt, ezzel a jogi vita le is zárult. A Fidesz hiába próbált egy 1979 óta érvényben lévő szabályt kijátszani!” – fogalmazott Ujhelyi.

A képviselő később ugyancsak a közösségi oldalán jelentette be, hogy

az MSZP elnökségének döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést.

 

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük