Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel a 11 éves kislányom szólt, hogy ezt az üzenetet kapta a megrémült osztálytársaitól:

“Szia, Momo vagyok, három éve meghaltam, elütött egy autó. Ha nem akarod, hogy ma éjfélkor ott álljak a szobádban, az ágyad mellett, és nézzem, ahogy alszol, akkor küldd tovább ezt a levelet 15 ismerősödnek. Nem hiszel nekem?”

Ha nem tudnád miről van szó itt olvashatsz róla

Nem tréfa: Halálos veszély terjed a magyar interneten – többeket már öngyilkosságba hajszoltak

Aztán kiderült, hogy a mi környékünkön már szinte minden gyerek megkapta ezt az üzenetet a világszerte hódító, és a gyerekeket halálra rémisztő (és sajnos néha őket nagyobb bajba is hajszoló) Momo nevű kamulénytől.

Tekintettel arra, hogy az internet urai csak a politikai cenzúra esetén gyorsak és kíméletlenek, túl azon, hogy levelet írok az illetékes hatóságoknak, azt javaslom minden szülőnek, hogy mondja ugyanazt a gyermekének, amit én mondtam a kislányomnak: "Ha legközelebb üzenetet kapsz Momótól, ne engedelmeskedj, ne továbbítsd az üzenetet.

Aztán éjfélkor én fogok őrt állni az ablakod alatt. Momo nem fog jönni, és megbizonyosodsz arról, hogy nem kell komolyan venni, ez csak egy idióta, de veszélyes vicc.

Ha pedig véletlenül mégis jönne, akkor a középkori buzogányommal fogom péppé verni, ha egyáltalán a boerboel kutyáim nem tépik szét addig az udvaron." 


Momót így lehet megállítani, így lehet megvédeni a gyermekeinket, ha már az internet mohó urai és politikailag aktív cenzorai ezt nem teszik meg. Kérem, hogy egy megosztással Ti is segítsetek ezt a módszert alkalmazni, terjedjen gyorsabban, mint a nem létező horrorlény, Momo. - írja Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke, Ásotthalom polgármestere internetes jegyzetében.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: