A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Ön is lehet áldozat.

Az internet elhozta a szólásszabadságot. Ami ha mindent beleszámítunk lehet, hogy az egyik “legfrankóbb” demokratikus vívmány, azonban olyan dolgokat is elhozott, amelyeknek soha nem szabadott volna a felszínre kerülniük.


Kövess minket facebookon is


A névtelenség nem csak a vélemények szabad áramlását hozta el nekünk, hanem azt is, hogy arctalan mocskolódók és online zaklatók is megjelentek a névtelenség és az arctalanság biztos tudatában. Néhány évvel ezelőtt pedig robbant a bomba.

Mielőtt rátérnénk a lényegre elmondjuk, nem csak a tizenévesek vannak veszélyben.

Elindult egy “Kék bálna” névre hallgató rettenetesen gonosz és embertelen játék. A játékban résztvevőknek az volt a dolguk, hogy rendszerint elszigetelődött, szociálisan és kirekesztett tizenévesek bizalmát kellett elnyerniük az embertelen és könyörtelen játékosoknak, majd a játék végcélja képen végül ezeket a fiatalokat az öngyilkosságba hajszolni.

A séma lényege egyszerű volt. Azon fiatalok akik az idősebb “Kék Bálna” játékosokat a bizalmukba fogadtak olyan titkokat információkat osztottak meg magukról, olyan fényképeket videókat amelyek által zsarolhatóvá váltak. Először persze csak kisebb dolgokban.

“Lopj pénzt a szüleidtől”


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


“Készíts intim képet magadról”

Aztán miután az áldozatok egyre jobban elszigetelődtek egyre vadabb dolgokra vették rá őket. A játék célja pedig az volt, hogy a kiszemelt áldozatot az öngyilkosságba kergessék. Az első áldozatok után persze a hatóságok közbeléptek és szakpszichológusokkal és internetes szakértőkkel vették fel a küzdelmet a kiberszadistákkal szemben. Szerencsére úgy néz ki ez a brutális játék nem jutott el hazánkba.Ennek a brutálisan kegyetlen játéknak a reinkarnációja az úgynevezett MoMo. MoMo egy kitalált horrorkarakter, melyet egy japán “horrorszobor” személyesít meg. Bár a Kék Bálna nem, úgy néz ki ez az új kegyetlen őrület viszont jelen van hazánkban.

A kamuprofil hátborzongató horrorisztikus üzenetekkel kezdi el bombázni az áldozatait.

MoMo mindent tud rólad

A ennek a horror kamuprofilnak is hasonló a célja mint a fent leírt borzalomnak, mégpedig a kiszemelt áldozatát az öngyilkosságba hajszolni. MoMo horrorisztikus üzeneteket küld óvatlan áldozatainak, interneten keresztül, de akár zaklató SMS-eket is hagy, vagy hangüzeneteket. Mindegyiknek az a tartalma, hogy brutális és kegyelten módon lesz kivégezve az áldozat. Főként ha nem azt teszi amit a horrorprofil parancsol:

Ne hagyd válasz nélkül MoMo üzeneteit. Ne ismételd Önmagad. Csak egyszer hibázhatsz. Ha hibázol az életebe kerül

Nem egyszer hacker és adathalász módszerekkel az áldozatok saját privát fényképeit küldi vissza a zaklató, aki mint fent jeleztük, a magyar interneten is jelen van. És hogy mennyire hatékony a “halálba ilyesztegetés”?

Nemrégiben egy egy 12 éves argentin kislány felakasztotta magát, mert nem bírta idegekkel a zaklatást, mely során kivégzésekről kapott videókat MoMo-tól illetve folyamatosan véres, a nevével ellátott késekről küldött neki fényképeket a horrorlény.

Nem tréfa dolog ez. MoMo-ra utaló jeleket láttunk már a legnagyobb ellenzéki internetes csoportban az RTL Klub Híradó facebook közösségben. Nem csak gyermekek lehetnek áldozatok, mindenkit felzaklathat egy ilyen atrocitás.

Ezért fontos, hogy:

  1. Ne hagyja magát zsarolni, mindenképpen forduljon a hatóságokhoz, legyen szó bármennyire kellemetlen vagy kényelmetlen információról, amely a zaklatók kezébe került.
  2. Óvakodjon attól, hogy bármilyen személyes adatot kiadjon magáról idegeneknek. Nézze át, milyen nyílvános adatok érhetőek el Önröl az interneten.
  3. Nézze át a facebook adatvédelmi beállításait.
  4. Ossza meg ezt a cikket, hogy minél többen értesülhessenek a kegyetlen játékról, hogy az információ birtokába mások is védekezhessenek.

A legnagyobb veszély az online adataink óvatlan kezelése, melyre ha nem vigyázunk könnyen rosszra használhatják fel.

Figyeljenek, mi is figyelünk

BalraMagyar

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here