Győri Péter - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Győri Péter üzent Józsefvárosnak

 

Győri Péternek a választás utáni korrekt, tiszteletre méltóan higgadt reakciója elismerése méltó.

Az előzményekkel tisztában vagyunk mind. A közpénzből előállított ingyenes Józsefváros c. lap elszabotálta az július 8-i időközi polgármester választás kampányáról szóló közérdekű tájékoztatást. Nem tették lehetővé a jelöltek bemutatkozását, programjaik ismertetését, ugyanakkor minden lapszámban a fideszes jelöltről nem is burkolt propaganda cikkek garmadáját közölték. És ez csak a jéghegy csúcsa volt…

A tegnap esti órákban beszámoltunk róla, hogy Sára Botond, a Fidesz – KDNP jelöltje, eddigi alpolgármester nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást.

Az otthon maradt polgárok, akik nem éltek a szavazati jogukkal bizonyára nem tudják, hogy nem a baloldalt büntették meg, hanem saját magukat. Mi fog ezután következni, megindulnak a kilakoltatások? 

De elmékledés helyett lássuk Győri Péter üzenetét:

NE CSÜGGEDJETEK!

A szigorúan körülhatárolt megszólalási lehetőségeink egyike az internet, ezen belül is itt a Facebookon követhették többen nyomon a 8. kerületi időközi polgármester-választás eseményeit, sokszor itt kommunikálhattunk egymással.

A higgadt értékelésnek, okos elemzésnek is találunk majd időt és helyet, de most:

Először is természetesen köszönet minden egyes józsefvárosi választópolgárnak, akik e nyári vasárnapon elmentek szavazni a boldogabb és jobb jövő érdekében. Sokukkal volt alkalmam személyesen is találkozni az elmúlt hetekben, de persze nem mindenkivel. Mindannyian egy demokratikus, emberarcú és szolidáris országban szeretnének élni, s cseppet sem elégedettek a mai vezetés teljesítményével. Lesznek még választások, nem is olyan sokára, megmutathatjuk akkor, hogy mi vagyunk többségben.

Köszönet azoknak a fantasztikus embereknek, akik időt és energiát nem kímélve mellettem voltak és segítették ezt a másfél hónapos versenyt.

Köszönet mindazoknak, akik vették az erőt és bátorságot, hittek és hisznek abban, hogy ez a hínárként reánk tekeredő NER rendszer lefejthető magunkról.

Köszönet a józsefvárosi megmérettetést támogató pártoknak és civil szerveződéseknek, melyek példát mutattak mindenkinek, hogy jó cél érdekében lehetséges és végre tudnak is összefogni, együtt dolgozni.

Köszönet szűkebb és tágabb családomnak, kicsiknek és nagyoknak, sok-sok barátomnak (pártszimpátiától függetlenül) hogy maximálisan mellettem álltak és töretlen szeretetükről és bizalmukról biztosítottak.

Végül köszönet annak a nagyon sok munkatársamnak, kollégámnak, ismerősömnek, akikről tudom, hogy végig velem voltak és velem vannak, még ha ezt helyzetüknél fogva nem is volt tanácsos kimutatniuk. Talán nekik lehetett a legnehezebb ez a másfél hónap.

Ragaszkodtunk és ragaszkodtam ahhoz, hogy korrekt és tisztességes versenyt folytassunk, bár tudtuk és meg is tapasztaltuk, hogy a NER minden izléstelen és tisztességtelen eszközt bevet önvédelme érdekében.
A megfélemlítésre válaszunk az értelmes gondolkodás, az elbutításra válaszunk a megértő megismerés, gyűlölet helyett a szeretet, széthúzás helyett az összefogás, tömegpropaganda helyett a személyes példamutatás.

Valódi győzelmet a NER szellemisége felett csakis akkor arathatunk, ha nem fogadjuk el annak cinikus és antidemokratikus hatalomgyakorlási technikáját, lecsupaszított és arrogáns nyelvét és sokakat elbutító gondolkodás módját.

Sokan vagyunk, akik az értelmes és tiszta beszéd pártján állunk, akik hiszünk a tisztességes építő munkában, az emberi élet és méltóság tiszteletében, akik jobban éreznénk magunkat egy méltányos és demokratikus politikai rendszerben.

Itt élünk, itt maradunk, soha nem adjuk fel hitünket és továbbra is megtesszük, amit megtehetünk gyerekeink boldogabb jövője érdekében!

Dr. Győri Péter

Forrás: Dr. Győri Péter közösségi oldala / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: