Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztően alacsony részvétel mellett hatalmas fölénnyel nyert Kocsis Máté utódja Józsefvárosban

 

Sára Botond, a Fidesz – KDNP jelöltje, eddigi alpolgármester nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást.

A meglehetősen alacsony részvétel (21%) mellett tartott szavazáson a választók mintegy kétharmada támogatta őt.

A szavazatok 93 százalékos feldolgozottságánál az állás:

Sára Botond, Fidesz-KDNP: 63%
Győri Péter, független, az MSZP-DK-LMP-Momentum-P támogatásával: 36%

Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt: 0,8%

Innentől kezdve ez lesz? A fideszesek kitartanak a pártjuk mellett, az ellenzéki szavazók pedig teljesen elvonulnak a politika elől. Aki teheti elmegy innen, aki meg nem az meg a saját életével foglalkozik és leszarja az országot egészségüggyel, oktatással, MTA-val, korrupcióval, migránsokkal és mindennel együtt?

A kerületben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a tisztséget eddig betöltő Kocsis Mátét áprilisban parlamenti képviselővé választották.

Az ellenzéki pártok többsége a független Győri Pétert támogatta, aki korábban a hajléktalanok ellátásáért felelt a Fővárosi Önkormányzatnál, még Demszky Gábor polgármestersége idején. A Jobbik sem indított jelöltet, de ők Győrit sem támogatták, egyszerűen kimaradtak ebből a választásból.

Úgy tűnik, hogy az áprilisi parlamenti választás nagyon elvette az ellenzékiek kedvét a politikától, hiszen Kocsis áprilisban csak 40,5 százalékkal győzött, míg most a Fidesz jelöltje 60 százalék feletti támogatást kapott. A rendkívül alacsony részvétel is teljes fásultságra utal.

Igazából az pedig szégyen, hogy a választópolgár nem hajlandó megemelni a fenekét, hogy a szavazati jogával élve megakadályozza a kormánypárt győzelmét. Pedig a jelenlegi helyzetben minden önkormányzati választásnak az a tétje, hogy a rezsim totális uralma legalább kis részben csökkenthető legyen és legalább maradjanak az országban olyan területek ahol nem a gazemberség uralkodik.

Forrás: 444.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: