Józsefvárosban az időközi polgármester választáson nagyon nagyot nyert a piszkos kampány a tisztességessel szemben


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Elképesztően alacsony részvétel mellett hatalmas fölénnyel nyert Kocsis Máté utódja Józsefvárosban

 

Sára Botond, a Fidesz – KDNP jelöltje, eddigi alpolgármester nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást.

A meglehetősen alacsony részvétel (21%) mellett tartott szavazáson a választók mintegy kétharmada támogatta őt.

A szavazatok 93 százalékos feldolgozottságánál az állás:

Sára Botond, Fidesz-KDNP: 63%
Győri Péter, független, az MSZP-DK-LMP-Momentum-P támogatásával: 36%

Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt: 0,8%Innentől kezdve ez lesz? A fideszesek kitartanak a pártjuk mellett, az ellenzéki szavazók pedig teljesen elvonulnak a politika elől. Aki teheti elmegy innen, aki meg nem az meg a saját életével foglalkozik és leszarja az országot egészségüggyel, oktatással, MTA-val, korrupcióval, migránsokkal és mindennel együtt?

A kerületben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a tisztséget eddig betöltő Kocsis Mátét áprilisban parlamenti képviselővé választották.

Az ellenzéki pártok többsége a független Győri Pétert támogatta, aki korábban a hajléktalanok ellátásáért felelt a Fővárosi Önkormányzatnál, még Demszky Gábor polgármestersége idején. A Jobbik sem indított jelöltet, de ők Győrit sem támogatták, egyszerűen kimaradtak ebből a választásból.

Úgy tűnik, hogy az áprilisi parlamenti választás nagyon elvette az ellenzékiek kedvét a politikától, hiszen Kocsis áprilisban csak 40,5 százalékkal győzött, míg most a Fidesz jelöltje 60 százalék feletti támogatást kapott. A rendkívül alacsony részvétel is teljes fásultságra utal.

Igazából az pedig szégyen, hogy a választópolgár nem hajlandó megemelni a fenekét, hogy a szavazati jogával élve megakadályozza a kormánypárt győzelmét. Pedig a jelenlegi helyzetben minden önkormányzati választásnak az a tétje, hogy a rezsim totális uralma legalább kis részben csökkenthető legyen és legalább maradjanak az országban olyan területek ahol nem a gazemberség uralkodik.

Forrás: 444.hu / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük