Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amiről korábban beszámoltunk LMP közeli forrásokra hivatkozva most bebizonyosodott. Ron Werber a párt korábbi kampányfőnöke borított.

Szél Bernadett és Ungár Péter félrevezeti az LMP vezetését és tagságát, szándékosan elszabotálta a kampányt, és még ki sem fizették Ron Werbert. Ezt állítja két a Magyar Narancs birtokába került levél, melyet az izraeli tanácsadó ügyvédje küldött az LMP vezetésének. Akár bírósági ügy is lehet a szerződésszegésből.

Korábban névtelenül kereste meg a BalraMagyart egy LMP-s informátor a belső körökből, aki így nyilatkozott nekünk:

„Egy bizonyos, Werber nem lett kifizetve, a többiről azonban én is csak szóbeszédeket hallottam, egyvalami bizonyos, Ron távozásának oka nem csak elszámolási vita volt” – közölte LMP közeli forrásunk.

„Ha lehet hinni a folyosói pletykáknak Werber az LMP-ből egy közepes néppártot akart csinálni, azonban a kampány közepénél már egyáltalán nem hitt abban, hogy az LMP valóban önálló identitással rendelkező párt és nem a kormány emberei rángatják a háttérből a szálakat.”

A most nyilvánosságra került dokumentumok alátámasztani látszanak ezeket a pletykákat.

Meglehetősen súlyos vádakkal illetik az országgyűlésbe ismét bekerült Lehet Más a Politika vezetését. Több mint 10 millió forinttal tartozik ugyanis az LMP Ron Werbernek, akinek a tanácsadói munkáját szándékosan elszabotálta a párt vezetése. Az izraeli tanácsadó a sorozatos szerződésszegések miatt hagyta ott a pártot egy hónappal a választások előtt, a ki nem fizetett munka miatt pedig bíróságra is hajlandó elmenni – legalábbis ez derül ki abból a két levélből, amelyet Werber ügyvédje küldött az LMP vezetésének, és amelyből egy másolat a Narancs birtokába került.

A Werber cégének nevében eljáró ügyvédi iroda először március 7-én írt levelet, amelyet csak Szél Bernadett társelnök és Ungár Péter elnökségi tag kapott meg.

Ez a levél azt állítja, hogy, az LMP több alkalommal is megszegte a Werber tanácsadó cége és a párt (Szél és Ungár által) 2017. december 10-én aláírt tanácsadói szerződést. Mint írják, az LMP vezetése karácsonyig betartotta a szerződést, ám januártól kezdődően „több alkalommal megszegték a Szerződésben vállalt együttműködési kötelezettségüket, továbbá megtagadták az Ügyfelünk [Ron Werber – a szerk.] részére történő információk átadását, megkereséseire, felvetéseire nem válaszolnak, tanácsait, elképzeléseit, részletesen kidolgozott munkatervét ignorálják.”

A levél szerint a párt vezetése rendszeresen megkerülte Werbert olyan ügyekben, melyek irányításával eredetileg őt bízták meg, ráadásul arra is utalnak, hogy a pártvezetés kifejezetten elszabotálta a közös munkát. Werber ügyvédje ugyanis azt állítja, hogy Szélék folyamatos késében voltak, minden döntést az utolsó pillanatra hagytak, ezzel

„kulcsfontosságú kampányeseményeket téve középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá“.

A választások előtt egy hónappal kelt levél szerint ezzel ellehetetlenítik a Werberrel való együttműködést, ráadásul

„jelentősen csökkentik, de mindenképp veszélyeztetik a választási eredmények sikerét“.

Werber szerint mindezeket saját pártjuk vezetése előtt is eltitkolta a két politikus, sőt rágalmakat terjesztettek a kampánygururól.

A teljes történetet és a dokumentumokat itt tekintheti meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: