Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre nagyobb bajban az ökopárt, így a választási kampány véghajrájában.


Az LMP tagadhatatlanul a története legprofesszionálisabb választási kampányát vezérlete le, melyben szerepe volt Ron Werber izraeli kampányszakértőnek, korábbi szocialista kampányfőnöknek. Ron Werber vezette győzelemre 2002-ben Medgyessy Pétert és a szocialistákat. A kampányszakértő több ország választási kampányában is vezetett győzelemre reménytelennek tűnő pártokat.

Werber igazi kampányveterán. Éppen ezért volt döbbenetes mindaz, hogy váratlanul egyik pillanatra a kampány közepén felállt az LMP-től és otthagyta őket. A sajtóban persze azonnal megindultak a találgatások.

Egy pártközeli forrásból azonban most válaszokat kapott portálunk.

„Egy bizonyos, Werber nem lett kifizetve, a többiről azonban én is csak szóbeszédeket hallottam, egyvalami bizonyos, Ron távozásának oka nem csak elszámolási vita volt” – közölte LMP közeli forrásunk.

„Ha lehet hinni a folyosói pletykáknak Werber az LMP-ből egy közepes néppártot akart csinálni, azonban a kampány közepénél már egyáltalán nem hitt abban, hogy az LMP valóban önálló identitással rendelkező párt és nem a kormány emberei rángatják a háttérből a szálakat.”

Tagadhatatlan, több jel is utal a kormánypártok befolyására az ökopártnál, mint például a nemrég kirobbant botrány, hogy a Fidesz gyüjthette össze több LMP-s politikus ajánlásait, vagy az, hogy a párt korábbi parlamenti képviselőjét Ertsey Katalin a kormány külügyi stábját fogja erősíteni.

„Werber jött, Werber ment, a számla meg itt maradt.”

Korábban több portál és publicista foglalkozott azzal, hogy az LMP az utolsó hitelességi morzsáit számolja fel akkor, amikor egyértelműen és világosan elzárkózik az ellenzéki egyeztetésektől, dacára annak, hogy a nagy baloldali pártok nem csak gesztust gyakoroltak a zöld párt felé, hanem egyenesen mandátumokat ajándékoztak az LMP-nek.

Ilyen volt többek között a belvárosi visszalépés, ahol az LMP az egyetlen párt, amelyik állva maradt a demokratikus ellenzék pártjai közül. Az LMP-s jelölt javára visszalépett Juhász Péter (Együtt), Fekete-Győr András (Momentum), Váradiné Naszályi Márta (MSZP-P) a Demokratikus Koalíció pedig nem állított egyéni jelöltet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: