Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor legnagyobb riválisa kinyitotta a száját. Úgy néz ki, véget értek a boldog békeévek a Fideszen belül. Máris elindult volna a rendszerpárt eróziója?

Nehéz máshogyan kommentálni mindazt ami történt. Korábban beszámoltunk róla, hogy Lázár János volt kancelláriaminisztert az Orbán -kabinet eltávolította soraiból, melyet maradjunk annyiban elegánsan, de nem szó nélkül fogadott Lázár.

Sokak véleménye szerint Orbán Viktor trónjának legesélyesebb követelője Lázár János lehet, hiszen Orbán után a Fidesz legnépszerűbb politikusa, aki ráadásul elég ambiciózus és elég tehetséges is ahhoz, hogy Orbánt kövesse. Márpedig ez kihívást jelent a miniszterelnöknek, hiszen nem biztos, hogy Lázár csöndben megvárja, ameddig Orbán magától megy.

Ezért beindult a kasza és Orbán ki is adta Lázárra a kilövési parancsot és eltávolították a miniszteri pozíciójából. Annak a minisztériumnak az éléről, amely az előző kormány legbefolyásosabb minisztériuma volt.

Lázár összepakolt és készített egy búcsúvideót, amelyben hadat üzent Orbánnak:

“Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Ilyet csak annak lehet írni, aki a hazát vezeti. Akkor Deák vezette, most Orbán. Mint ahogyan Deák idején, úgy most Orbán idején is vészesen közeledünk a nyugattal szemben Oroszországhoz. Ez pedig nagyon sokaknak nem tetszik. Ha visszaemlékszünk a Simicska-féle G napnak is ez volt az eredője. Sokaknak nem tetszik a Fideszben ez az Orosz irány, nyíltan azonban a jelenlegi vezetők közül nem sokan merték emiatt kritizálni Orbánt.

Csak Lázár, aki ezzel a lépésével úgy igyekszik pozicionálni magát, hogy ideje érkeztén mögötte nyíljanak azok a szájak, mögötte tegyenek hitet az elégedetlen fideszesek. Ez pedig nyílt hadüzenet Orbánnak.

De a történet itt nem állt meg, ugyanis most hétvégén Lázár János egy templomban osztotta ki a kormányt.

Önkritikussá vált Lázár János volt kancelláriaminiszter, aki Makón, a Csongrádi Református Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok számára rendezett találkozón bírálta a kormányzat oktatáspolitikáját. – írja a HVG.

Lázár azzal folytatta, hogy a jövőért viselt felelősség a kormányzat egyes területein szembeszökőbb, mint máshol. A szuverenitás és demográfia kérdésében a kormány világos jövőképpel rendelkezik, ezekre a kihívásokra karakteres választ adott a Fidesz-KDNP.

“Az oktatás területén mintha mégis adós lenne – talán önmaga számára is – a tőle megszokott, elvárt professzionális koncepcióval és cselekvéssel.”

Lázár szerint az újabb kétharmad minden korábbinál nagyobb lehetőséget és felelősséget teremt arra, hogy az élet minden területére vonatkozóan megfogalmazza a kormányzat, milyen hellyé akarja tenni Magyarországot a következő 10-40 évben, így meghatározhatja azt is, mit és hogyan kell majd tanítani, hogyan kell a jövőkép szerint megújítani a magyar oktatási rendszert.

A kormány az elmúlt 8 évben nekiesett az oktatásnak, a központosítással a helyzet nem javult, a diákok a tesztek többségén rendre rosszul teljesítenek, a Magyar Tudományos Akadémia egyre aggasztóbb jelentéseket ad ki.

HVG.hu/BalraMagyar/HírTV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: