Orbán párton belüli legnagyobb riválisa nekiment a kormánynak – repedezik a Fidesz


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Orbán Viktor legnagyobb riválisa kinyitotta a száját. Úgy néz ki, véget értek a boldog békeévek a Fideszen belül. Máris elindult volna a rendszerpárt eróziója?

Nehéz máshogyan kommentálni mindazt ami történt. Korábban beszámoltunk róla, hogy Lázár János volt kancelláriaminisztert az Orbán -kabinet eltávolította soraiból, melyet maradjunk annyiban elegánsan, de nem szó nélkül fogadott Lázár.

Sokak véleménye szerint Orbán Viktor trónjának legesélyesebb követelője Lázár János lehet, hiszen Orbán után a Fidesz legnépszerűbb politikusa, aki ráadásul elég ambiciózus és elég tehetséges is ahhoz, hogy Orbánt kövesse. Márpedig ez kihívást jelent a miniszterelnöknek, hiszen nem biztos, hogy Lázár csöndben megvárja, ameddig Orbán magától megy.

Ezért beindult a kasza és Orbán ki is adta Lázárra a kilövési parancsot és eltávolították a miniszteri pozíciójából. Annak a minisztériumnak az éléről, amely az előző kormány legbefolyásosabb minisztériuma volt.

Lázár összepakolt és készített egy búcsúvideót, amelyben hadat üzent Orbánnak:

“Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Ilyet csak annak lehet írni, aki a hazát vezeti. Akkor Deák vezette, most Orbán. Mint ahogyan Deák idején, úgy most Orbán idején is vészesen közeledünk a nyugattal szemben Oroszországhoz. Ez pedig nagyon sokaknak nem tetszik. Ha visszaemlékszünk a Simicska-féle G napnak is ez volt az eredője. Sokaknak nem tetszik a Fideszben ez az Orosz irány, nyíltan azonban a jelenlegi vezetők közül nem sokan merték emiatt kritizálni Orbánt.Csak Lázár, aki ezzel a lépésével úgy igyekszik pozicionálni magát, hogy ideje érkeztén mögötte nyíljanak azok a szájak, mögötte tegyenek hitet az elégedetlen fideszesek. Ez pedig nyílt hadüzenet Orbánnak.

De a történet itt nem állt meg, ugyanis most hétvégén Lázár János egy templomban osztotta ki a kormányt.

Önkritikussá vált Lázár János volt kancelláriaminiszter, aki Makón, a Csongrádi Református Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok számára rendezett találkozón bírálta a kormányzat oktatáspolitikáját. – írja a HVG.

Lázár azzal folytatta, hogy a jövőért viselt felelősség a kormányzat egyes területein szembeszökőbb, mint máshol. A szuverenitás és demográfia kérdésében a kormány világos jövőképpel rendelkezik, ezekre a kihívásokra karakteres választ adott a Fidesz-KDNP.

“Az oktatás területén mintha mégis adós lenne – talán önmaga számára is – a tőle megszokott, elvárt professzionális koncepcióval és cselekvéssel.”

Lázár szerint az újabb kétharmad minden korábbinál nagyobb lehetőséget és felelősséget teremt arra, hogy az élet minden területére vonatkozóan megfogalmazza a kormányzat, milyen hellyé akarja tenni Magyarországot a következő 10-40 évben, így meghatározhatja azt is, mit és hogyan kell majd tanítani, hogyan kell a jövőkép szerint megújítani a magyar oktatási rendszert.

A kormány az elmúlt 8 évben nekiesett az oktatásnak, a központosítással a helyzet nem javult, a diákok a tesztek többségén rendre rosszul teljesítenek, a Magyar Tudományos Akadémia egyre aggasztóbb jelentéseket ad ki.

HVG.hu/BalraMagyar/HírTV

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük