Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az úgy áll, hogy két út áll a Fidesz-rendszer előtt.

Mert bármennyire tűnjön erősnek a mai hatalom, egyszer mindenképpen meg fog bukni. Mint ahogyan 1985-ben senki nem gondolta volna, hogy megbukik az MSZMP, azt meg végképp senki, hogy valaha megbukhat a Szovjetunió, olyan hirtelen fog megbukni a mai hatalom. Mert semmi nem tart örökké. Mint ahogyan senki nem gondolta 2006 év elején, hogy bármi megrendíthet az MSZP támogatottságát, úgy alig háromnegyed év alatt veszítette el a támogatói kétharmadát.

A BalraMagyar egy értékrendi portál és nem megyünk el abba a divatos irányba, hogy ekézzük az MSZP-t, de látni kell, amit ma eleve elrendeltnek hiszünk az hetek leforgása alatt eltűnhet. Na nem az MSZP, hanem a Fidesz az, amely ugyan hatalmasnak tűnik, de mint a kártyavár egy ballépéssel mindent elveszíthetnek.

Két út áll a Fidesz előtt. Vagy megszerveződik egy demokratikus ellenpont, mely versenyképes alternatívája lehet a Fidesznek – Karácsony Gergely megjelenésével erre is van lehetőség – vagy a rendszer önmagát fogja felfalni, mint ahogyan az MSZMP reformkommunistái megbuktatták az állampártot.

Ha valaki azt hinné, hogy minden rendben van a Fideszben és sosem volt ennyire egységes a kormánypárt, nos az téved. Persze mint ahogyan annak idején a kommunista állampártokban – és a Thürmer féle Magyar Munkáspártban a mai napig szokás – a Fideszben is, amint valaki kitűnne vagy népszerű lenne, veszélyeztetve ezzel az egyszemélyi vezető megkérdőjelezhetetlenségét, igyekeznek félresöpörni.

Orbánék félreállították például Répássy Róbertet a mostani választások alkalmával.

Kedves barátaim! Tisztelt ismerőseim! A mai napon véget ér több mint húsz évig tartó országgyűlési képviselői megbízatásom. Hálás szívvel köszönök minden támogatást, biztatást és bizalmat. Akik eddig bíztak bennem, azok a jövőben is számíthatnak rám!”

– írta hétfői Facebook-bejegyzésében Répássy Róbert.

A Fidesz sokáig első számú jogi szakértője, volt igazságügyi államtitkára 1993-ban ült be először a parlamentbe. 21 évig volt parlamenti képviselő és maradjunk annyiban, akadt volna még hely a Fidesz kétharmados frakciójában. Neki azonban valamiért nem jutott hely a nagy székfoglalósaiban.

Vagy itt van Lázár. Lázár ugyan bekerült a parlamentbe, de eltávolították a Miniszterelnökség éléről. Persze mi ellenzékiek nem fogunk krokodilkönnyeket hullatni azért, mert nem lesz több – nevetséges – kormányinfó, azonban itt álljunk meg egy pillanatra.

Lázár János elkövetett egy hatalmas hibát, vagyis hogy átengedte Hódmezővásárhelyt az ellenzéknek. Logikusnak tűnne tehát, hogy megbüntetik érte. De ne felejtsük el, az országgyűlési választásokra visszahozta a jobboldalnak a települést.

Lázár azonban veszélyes figura, hiszen a “gigaminiszterelnökségen” keresztül a NER egyik legbefolyásosabb politikusává vált, a hetenkénti kormányinfóval pedig egyike a legtöbbet szereplő fideszes politikusainak. Egy szó mint száz, tehertétellé vált, mert személye veszélyt jelenthet Orbánra.

Eddig a megszokott újságírói spekulációkról beszélhetnénk, azonban Lázár elköszönő facebook videójában, ha burkoltan is, nyíltan hadat üzent Orbánnak.

Nem véletlenül emelte ki Lázár a Cassandra levél két utolsó bekezdését:

A másfél évszázaddal ezelőtt, a kiegyezés küszöbén a távolból, a száműzetésből a nemzet vezetőjéhez, Deák Ferenchez írott Cassandra-levél két utolsó, bekezdése ez:

 

“Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Ilyet csak annak lehet írni, aki a hazát vezeti. Akkor Deák vezette, most Orbán. Mint ahogyan Deák idején, úgy most Orbán idején is vészesen közeledünk a nyugattal szemben Oroszországhoz. Ez pedig nagyon sokaknak nem tetszik. Ha visszaemlékszünk a Simicska-féle G napnak is ez volt az eredője. Sokaknak nem tetszik a Fideszben ez az Orosz irány, nyíltan azonban a jelenlegi vezetők közül nem sokan merték emiatt kritizálni Orbánt.

Csak Lázár, aki ezzel a lépésével úgy igyekszik pozicionálni magát, hogy ideje érkeztén mögötte nyíljanak azok a szájak, mögötte tegyenek hitet az elégedetlen fideszesek. Ez pedig nyílt hadüzenet Orbánnak.

HVG/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: