Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hosszú bájtok éjszakája volt április 8.

Mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy minden tisztán zajlott azon a bizonyos vasárnapon. Azt gondoltuk, hogy a választások után minden kérdésünkre választ kaphatunk, azonban azóta egyre csak gyűlnek a kérdések.

Úgy néz ki, hogy informatikai problémák léphettek fel a választást lebonyolító szervek informatikai rendszerei körül. Egyenlőre nem tisztázott, hogy csak a választási honlap állt le, vagy az egész választási rendszer a szavazás folyamán. A NVI egyenlőre csak a honlappal kapcsolatban nyilatkozta azt, hogy voltak fennakadások. A választási iroda vezetője Pálffy Ilona tagadta, hogy leállt volna a lebonyolító rendszer.

A választások alatt megtámadták az MSZP szervereit

Ahol nem csak az eredmények alakulását figyelte a párt, de azon a szerveren lehetett jelezni a pártnak, hogy választási visszaélés történik-e vagy sem.

Még vasárnap közleményben közölte az MSZP, hogy: az MSZP informatikai hálózatát vasárnap délután túlterheléses támadás érte, amellyel még a választás utolsó óráiban is megpróbálják megnehezíteni a Változás Szövetségének munkáját – közölte az MSZP–Párbeszéd pártszövetség.

Nem tudják, kik intézték a támadást, de az MSZP és a Párbeszéd elítél minden olyan tevékenységet, amely rosszindulatúan akarja befolyásolni a választás kimenetelét – tartalmazza közleményük.

„Eddig is sok bejelentést kaptunk a választás rendjét megsértő cselekményekről, ezért arra kérünk mindenkit, amennyiben a későbbiekben ilyen eseteket tapasztal, akkor azt az MSZP Facebook oldalán jelezze nekünk.” – szólították fel a szimpatizánsaikat, majd leszögezték: „Bármilyen aljas módszerrel próbálkozhatnak, de a változást nem állíthatják meg.”

Külső beavatkozás a választási irodánál?

Az NVI honlapja szerint 18.30-kor 5365 ezer választópolgár volt már szavazni (tény adat), ehhez képest 19.00-kor kevesebb, 5283 ezer választópolgár volt szavazni (tény adat); az ugyanerre az időpontra vonatkozóan más időpontban készített képernyőmentések szerint 5011 ezer választópolgár volt szavazni (tény adat).(Hogy csökkenhetett 200 ezerrel a részt vevő állampolgárok száma?-szerk)

Mivel a névjegyzéki adatok nem sok kapcsolatot mutattak az NVI honlapján szereplő névjegyzéki adatokkal, azok között érdemi és jelentős eltérés mutatkozik. Mindez felvetette annak a gyanúját, hogy az NVI által működtetett informatikai rendszerbe külső beavatkozás történhetett. – állítják az MSZP szakértői, akik a párt weboldalán közölték bizonyítékaikat – teljesen erről itt olvashat.

Egész egyszerűen túl sok a véletlen a szavazás körül…. túl sok…

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: