Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP azonban sikeresen küzd tovább.

Összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához – jelentette be az MSZP frakcióvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan közölte: negyven képviselő, az MSZP-sek mellett az LMP-frakció tagjai és a független képviselők írták alá a kezdeményezést, így Kövér László házelnöknek augusztus 21. és 29. között össze kell hívnia az Országgyűlést.

Azért sürgetik a szocialisták a rendkívüli ülést, mert hamarosan lejár a kilakoltatási moratórium. A rendkívüli ülés napirendje egy olyan javaslatcsomag elfogadtatása amely a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozza.

Ehhez a Jobbik nem kívánt csatlakozni, sőt. Még a parlament összehívásához szükséges aláírásokat sem biztosították, noha korábban arról tájékoztatták az MSZP-t, támogatják a kezdeményezést.

A “kamu” bérunióval kampányoló Jobbik (részletek itt) újra megmutatta, számára nem az emberek, hanem a saját pecsenyéjük a legfontosabb.

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje a kormány egyik legnagyobb hazugságának nevezte a devizahitelesek megmentését. Hozzátette: 2010-11-ben azt ígérték megmentik a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket, akik helyzete azóta csak egyre nehezebbé vált. Azt mondta, a devizahitelekkel 2010 tavaszáig, a kormányváltásig nem volt baj, akkor egy svájci frank 180 forintot ért, de néhány hónapos fideszes kormányzás után összeomlott a forint, így a devizahitelesek 70 százaléka lehetetlen helyzetbe került, miközben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentős árfolyamnyereségre tett szert.
Közölte, ez a nyereség az alapja annak a 260 milliárd forintnak, amelyet Matolcsy György jegybankelnök az MNB alapítványaiba helyezett át. Botka László azt mondta, a parlamenti ülésnapon el fogják mondani, azért is le akarják váltani a kormányt, hogy elszámoltassák az MNB-t és visszavegyék az alapítványokba törvénytelenül juttatott százmilliárdokat és teljes egészében a devizahiteles családok megsegítésére használják.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: