Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi lett a Nolimpia kampány pénzeivel?

Valami nagyon nem kerek a Momentum körül. Nemrégiben alig pár tucat embernek megszervezték a Nyitás fesztivált Bodajkon. Bár a sztárfellépők sem tudták bevonzani a tömegeket a fesztivál összköltsége elérte a 23 millió forintot.

A Momentum saját bevallása szerint 11 millió forintot bevételezett a jegyeladásokból a fennmaradó 12 millió forintot pedig a párt tagdíjakból fizette, illetve a Nolimpia kampány maradványpénzeiből.

A kutya pedig éppen itt van elásva. Amikor egy szervezet valaki egy cél érdekében támogat, nos úgynevezett címkézett pénzt ad a szervezetnek, amely másra nem felhasználható.

A Momentum azon túl, hogy a Nolimpia kampányban a pénzeket mondjuk a legnépszerűbb ellenzéki párt az MSZP lejáratására használta, azon túl támogatóik pénzét (akik nem feltétlenül a Momentumot, hanem sokkal inkább az olimpiaellenes népszavazást támogatták) inkább a bodajki mulatozásukra használták fel.

Portálunk által megkérdezett pénzügyi szakértő szerint a Momentum emiatt csúnyán megütheti a bokáját. „Ügyészségi eljárás is indulhat akár a párt ellen, melynek  extrém esetben a párt feloszlatása is lehet, persze Magyarországon erre még nem nagyon volt példa.”

Persze nem csak a pénzkezelési szabályokat sérthette meg a Momentum, de morálisan is kifogásolható a lépés. Ha valaki egy célt támogat anyagilag akkor ha a pénzét másra költik el, akkor joggal érezheti „meglopva” magát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: