Egyre gyanúsabb ügyek a Momentum körül: csúnyán megüthetik a bokájukat a pénzekkel zsonglőrködő Fekekte-Győrék


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Mi lett a Nolimpia kampány pénzeivel?

Valami nagyon nem kerek a Momentum körül. Nemrégiben alig pár tucat embernek megszervezték a Nyitás fesztivált Bodajkon. Bár a sztárfellépők sem tudták bevonzani a tömegeket a fesztivál összköltsége elérte a 23 millió forintot.A Momentum saját bevallása szerint 11 millió forintot bevételezett a jegyeladásokból a fennmaradó 12 millió forintot pedig a párt tagdíjakból fizette, illetve a Nolimpia kampány maradványpénzeiből.

A kutya pedig éppen itt van elásva. Amikor egy szervezet valaki egy cél érdekében támogat, nos úgynevezett címkézett pénzt ad a szervezetnek, amely másra nem felhasználható.

A Momentum azon túl, hogy a Nolimpia kampányban a pénzeket mondjuk a legnépszerűbb ellenzéki párt az MSZP lejáratására használta, azon túl támogatóik pénzét (akik nem feltétlenül a Momentumot, hanem sokkal inkább az olimpiaellenes népszavazást támogatták) inkább a bodajki mulatozásukra használták fel.

Portálunk által megkérdezett pénzügyi szakértő szerint a Momentum emiatt csúnyán megütheti a bokáját. „Ügyészségi eljárás is indulhat akár a párt ellen, melynek  extrém esetben a párt feloszlatása is lehet, persze Magyarországon erre még nem nagyon volt példa.”

Persze nem csak a pénzkezelési szabályokat sérthette meg a Momentum, de morálisan is kifogásolható a lépés. Ha valaki egy célt támogat anyagilag akkor ha a pénzét másra költik el, akkor joggal érezheti „meglopva” magát.

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük