Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi lett a Nolimpia kampány pénzeivel?

Valami nagyon nem kerek a Momentum körül. Nemrégiben alig pár tucat embernek megszervezték a Nyitás fesztivált Bodajkon. Bár a sztárfellépők sem tudták bevonzani a tömegeket a fesztivál összköltsége elérte a 23 millió forintot.

A Momentum saját bevallása szerint 11 millió forintot bevételezett a jegyeladásokból a fennmaradó 12 millió forintot pedig a párt tagdíjakból fizette, illetve a Nolimpia kampány maradványpénzeiből.

A kutya pedig éppen itt van elásva. Amikor egy szervezet valaki egy cél érdekében támogat, nos úgynevezett címkézett pénzt ad a szervezetnek, amely másra nem felhasználható.

A Momentum azon túl, hogy a Nolimpia kampányban a pénzeket mondjuk a legnépszerűbb ellenzéki párt az MSZP lejáratására használta, azon túl támogatóik pénzét (akik nem feltétlenül a Momentumot, hanem sokkal inkább az olimpiaellenes népszavazást támogatták) inkább a bodajki mulatozásukra használták fel.

Portálunk által megkérdezett pénzügyi szakértő szerint a Momentum emiatt csúnyán megütheti a bokáját. „Ügyészségi eljárás is indulhat akár a párt ellen, melynek  extrém esetben a párt feloszlatása is lehet, persze Magyarországon erre még nem nagyon volt példa.”

Persze nem csak a pénzkezelési szabályokat sérthette meg a Momentum, de morálisan is kifogásolható a lépés. Ha valaki egy célt támogat anyagilag akkor ha a pénzét másra költik el, akkor joggal érezheti „meglopva” magát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...