Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A nyár legforróbb politikai fesztiválján a szoci fiatalok megmutatták a jobboldalnak, hogy eljárt felettük az idő.

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom fiataljai felmutatták a jobboldalnak azt a bizonyos nemzetközi egyezményes jelet, amikor nemes egyszerűséggel nem hagyták, hogy más párt labdába rúgjon az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, azaz a velencei tó partján megrendezett EFOTT-on.

Soha nem látott siker övezi ugyanis a baloldali fiatalok kitelepülését a fesztiválon. Más pártok üresen kongó sátrakkal üzemelnek az MSZP és a Soceitas közös sátránál azonban kígyóznak a sorok.

A fesztiválon civil szervezetek mellet minden politikai párt ifjúsági szervezete megtalálható. A mai napon, mint ahogy arról korábban már be is számoltunk róla, tömegek álltak sorba az MSZP társult ifjúsági szervezetének sátránál, míg minden egyéb szervezet, Jobbik, KDNP, Fidesz ifiszervezetei egymást győzködhették arról, hogy a semjénzsóti meg az orbánviktor meg hogy kit hogy pénzel Simicska.

Bár a Jobbik azt állítja önmagáról, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbb párt, ezt az EFOTT megjelenésük nem támasztotta alá. A Jobbik országgyűlési képviselője Farkas Gergely magányosan álldogált és szemlélte a szociknál lévő tömeget.

Az MSZP fiataljai minden rekordot megdöntöttek az ifjúsági fesztiválon (videóval)

 

Érthető folyamat ez, hiszen ameddig a Fidesz kormányzása alatt 0 forinttal növelte mondjuk az ösztöndíjakat, ameddig a mai hatalom képviselői szerint a fiatalok kalandvágyból hagyják el az országot addig a Societas a fiatalok valós problémáira valós válaszokat ad. Ez a politika talált most visszaigazolást a fesztiválon.

A Societas korábban kezdeményezte, hogy Londonban létesüljön magyar nyelvű általános iskola a külföldre kényszerültek számára, vagy ifjúsági párbeszédet indított a vállalhatatlan iskolai körülmények miatt.

Nemrég készült el a szervezet programja Generációnk néven, melyet a Societas mellett neves szakmai szervezetek is jegyeznek Minden eddigi időközi választáson támogató szervezetként részt vettek a baloldali fiatalok. A földvédelmi népszavazás kapcsán több ezer aláírással támogatták az MSZP kezdeményezését, sikeres gerillakampányt tartottak a kvótanépszavazás kapcsán.

Az ifjúságpolitikáról évek óta halljuk, hogy lehetetlen ez annyira jobboldali terep, amelyet szinte lehetetlen megváltoztatni. Míg más hasonló szervezetek csak sajtótájékoztatókat tartanak és papolnak, a Societas cselekszik és tesz.

A szervezet sorra alakítja az új alapszervezetteit. Egyre többen csatlakoznak a szocialista fiatalokhoz.

Ameddig azt gondoljuk, hogy a fiatalok a Jobbikot választják egy baloldali szervezet a Societas olyan sikereket ér el, amelyet régen láttunk a baloldalon. Torzsa Sándor a szervezet elnöke számolt be facebookon arról, hogy az elmúlt időszakban alig pár hét alatt a Societas országos hálózata ismét számos új alapszervezettel bővült. Balassagyarmat, Újszász, Esztergom, Pesterzsébet, Dabas, Mány után legújabb szervezetünk Budapest, XII. kerületében kezdi meg a működését. A szervezet szinte minden budapesti kerületben és megyeszékhelyen megtalálható, majd száz helyi szervezettel működik.

A baloldali fiatalok olyan igazolásokkal büszkélkedhetnek, mint a jobbikos vezetésű Tapolca, amiről mindenki azt mondta, lehetetlen hogy baloldali ifjúsági csoport működjön ott. Úgy tűnik a balos fiatalok a fejükbe vették, hogy felszántják az országot.

Az EFOTT-on ennek a munkának a betetőzését láthattuk. Kelemen László a Societas választmányi elnöke lapunk kérdésére elmondta, a Societas 5 ezer programfüzettel készült a fesztiválra azonban a nagy sikerre való tekintettel gondolkodnak az utánnyomáson, mert egyszerűen szétkapkodták a fesztiválozók.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: