Lukács Zoltán: a nyugdíjasok utalványa csak 7300 forintot ér


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A nyugdíjasok utalványa 10 ezer forint helyett csak 7300 forintot ér, hiszen amikor ezt levásárolják, a rekord magas, 27 százalékos áfa visszakerül az urizáló fideszes elit zsebébe – ráadásul a juttatásról adóbevallást is kell készíteniük az idős embereknek. Erre Lukács Zoltán hívta fel a figyelmet a kétnapos kihelyezett kormányülés közelében, Sopronbánfalván. Az MSZP politikusa szerint a kormánynak Balog Zoltán menesztéséről is döntenie kellene.

„Már kezdtünk örülni, amikor azt láttuk, hogy a kormány tagjai nagy sebességgel hajtanak a nyugati határ felé, de sajnos csalódnunk kellett, mert lefékeztek és itt maradtak” – kezdte sajtótájékoztatóját Lukács Zoltán, hozzátéve: ha már ülésezik a kormány, van néhány téma, amikről mindenképp dönteni kellene. Ilyen például az az igazságtalanság, hogy a nyugdíjak csak 1,6 százalékkal emelkednek, miközben a várható infláció miatt legalább ennek a duplája járna a nyugdíjasoknak.„Az egyszeri tízezer forintos Erzsébet-utalvány is átgondolatlan, hiszen az csak 7300 forintot ér, mivel ebből 27 százalék az áfa. Ráadásul a nyugdíjasoknak erről majd adóbevallást is kell készíteniük. Az MSZP ehelyett azt javasolja, hogy a kormány a juttatást építse bele a nyugdíjba, a nyugdíjemelés pedig legyen legalább 3,2 százalékos.”

Lukács Zoltán szerint Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét azonnali hatállyal meneszteni kellene, mert minden terület, amit ő felügyel, a katasztrófa felé sodoródik. Példaként említette a szociális ágazatot, az egészségügyet és az oktatást. Mint mondta, a most nyilvánosságra hozott PISA-felmérés adatai szerint a magyar 15 éves gyermekek negyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta.

Lukács Zoltán megemlítette azt is, hogy a kormány „nyíltan felvállalta, hogy a korrupció oldalára állt”, amikor kilépett a hetven országot magába tömörítő korrupcióellenes együttműködésből. „Aki 2018-ban erre a kormányra szavaz, az nem várhat sem megbecsülést, nem várhat normális oktatást és nem várhat működő egészségügyet, csak a korrupció virágzását.”

Széplaki Tamás, a párt helyi elnöke azt mondta, a kormány a gyűlöletre és a félelemre alapozza a politikáját, de az emberek érzik ennek a rendszernek a „hazug álságosságát”, mert a mindennapokban tapasztalják a valóságot. Példaként említette, hogy a Soproni Gyógyközpontnak az adósságkonszolidáció után jelenleg 370 millió forint lejárt tartozása van, orvos- és nővérhiánnyal küzdenek, több hónapos, akár éves várólisták vannak. „Nem lehet felelőtlenül hazudni és ígérgetni” – jelentette ki az MSZP helyi elnöke, aki szerint a 2018-ra ígért M85-ös gyorsforgalmi út sem épül meg Sopron és Csorna között.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük