Diétás hamburger, ráadásul három perc alatt elkészíthető zsemlével? Lehetséges – régi kéréseteknek tettünk vele eleget! Lássuk!
Hozzávalók:
Zsemle alapanyagok:
- 20 g kókuszliszt
- 15 g lenmag
- 5 g chia mag
- 2 tojásfehérje
- 1/2 dl víz
- negyed tk szódabikarbóna
- tetejére 2 tk szezámmag
+ jó ha akad egy nagy kerek bögre vagy kerekebb müzlis-tálka
Húshoz:
- Jó minőségű darált marhahús, attól függ hány személyre főzünk, de egy tenyérnyi (az enyém kevésbé volt jó minőségű, majd legközelebb :D) Metélőhagyma apróra vágva, fél szár
- só, bors, chilikrém
Buciba belevalók:
- házi csemege uborka (édesítővel elkészítve)
- gomba
- saláta
- light mozzarella sajt
- chilikrém
- + házi fokhagymás öntet is mehet bele ízlés szerint
A recept elkészítése lépésről lépésre
1. Keverd össze a zsemle hozzávalóit, majd miután megvagy, tedd bele egy öblös tálkába és mikrózd 3 percig. Jól látod: három perc alatt kész a hamburgerbuci!
2. Keverd össze a húst, a metélőhagymát, sót, borsot, valamint egy kis chilipaprika krémet és egy kis tojás sárgáját. Süsd ki kókuszzsíron.
3. Vágd félbe a zsemlét és pirítsd le egy picit a maradék zsiradékon.
4. Pirítsd le a gombát námi sóval és zöld főszerekkel, majd egy kis light mozzarellát is pirítsd meg.
5. Pakold meg a burgert kedved szerint